Datum plaatsing: 26-08-2022 22:21:00

Verslag en foto's: Vrouwenvoetbal: ADO wint in oefenwedstrijd van VV Alkmaar

De ADO Den Haag Vrouwen hebben vrijdagavond op Sportpark prinses Irene in Rijswijk met 2-0 gewonnen van VV Alkmaar.

Na tegen het Begische Leuven en het Duitse Essen en  tussendoor ook nog om de STEKA Cup (waar ADO zilver won) gespeeld te hebben, werd er vrijdag geoefend tegen de Alkmaarse Vrouwenselectie die getraind wordt door oud ADO Den Haag-speler Mark de Vries.

De Haagse formatie begon aanvallend aan de wedstrijd en had in de 11e minuut kans op voorsprong te komen, maar de keepster van VV Alkmaar wist de kans uit een vrije trap genomen door Noordermeer  te voorkomen.
Tien minuten later kwam de tegenstander goed weg. Nikki IJzerman had de bal voor het inschieten, maar ze miste de kans. In de rebound had Lobke Loonen de bal voor het inschuiven, maar de Alkmaarse keepster hield haar doel schoon.
Ook Jaimy Ravensbergen was dicht bij een doelpunt, haar schot van grote afstand belandde op de goal in plaats van erin.
In de 31e minuut kwam ADO dan toch op voorsprong. Daar kwam dan wel een penalty aan te pas. De keepster van Alkmaar maakte in de 16 meter een overtreding op Ravensbergen en de scheidsrechter wees daarop naar de stip. Lobke Loonen benutte de strafschop feilloos: 1-0.
Vlak voor de rust was ADO keepster Barbara Lorsheyd, die door bondscoach Andries Jonker in de definitieve selectie is opgenomen, belangrijk. Zij voorkwam een tegendoelpunt toen AZ met een hard schot de eerste grote kans op doel had. Daarna  kon  de rust alsnog met de 1-0 voorsprong kon worden ingegaan.

Zeven minuten na de rust legde de scheidsrechter, na een overtreding op IJzerman, de bal opnieuw op de stip. Ditmaal kon Lobke Loonen de penalty niet goed benutten.
Drie minuten later was het dan wel raak, invalster Gina Viehoff zette met een fraai doelpunt de 2-0 op het scorebord. In het vervolg van de wedstrijd werd vooral aan de zijde van ADO veel gewisseld en ging het tempo langzaam uit de wedstrijd. Toch moest ADO nog goed bij de les blijven, want in de 80e minuut kwam Barbara Lorsheyd  bij een redding ver uit haar doel en rolde de bal bijna achter haar langs het doel in, de verdediging was alert en wist dat net te voorkomen.
Verder gebeurde er niets noemenswaardig en eindigde de wedstrijd dus in een mooie 2-0 overwinning voor ADO.

Vrijdag 2 september oefenen de ADO Vrouwen tegen het vrouwenteam van Excelsior.