Datum plaatsing: 19-08-2022 22:08:00

Verslag en foto's: Ook MVV te sterk voor ADO Den Haag

ADO heeft ook de uitwedstrijd in Maastricht met 3-1 verloren. Het is de derde wedstrijd op rij waarin ADO geen vuist kon maken.

De trainer van MVV is een oude bekende van ADO Den Haag, oud-speler Maurice Verberne.

Max de Waal ontbrak deze wedstrijd, hij haakte vorige wedstrijd tegen FC Den Bosch geblesseerd af tijdens de warming-up. In de basis startte wel Daryl Werker die uit het dorp Mechelen vlakbij Maastricht afkomstig is. Ook Tyrese Asante mocht na wat blessureleed en vorige week tegen FC Den Bosch een helft te hebben meegespeeld, weer helemaal fit, aan de wedstrijd beginnen. Trainer Dirk Kuyt kon geen beroep doen op Carlson en Finn van Breemen.

ADO staat na twee gespeelde competitieduels onderaan de ranglijst. Daar moest uiteraard verandering in komen en dus moesten er vanavond dringend punten worden gepakt, helaas ook deze wedstrijd werd verloren.

De wedstrijd was nog geen 15 seconden oud toen de formatie van trainer Dirk Kuyt al een doelpunt om de oren kreeg. Koen Kostons zette ADO op 1-0 achterstand. Na elf minuten was er de eerste kansvoor ADO van Severina. Een minuut of wat later ontkwam ADO aan een 2-0 achterstand toen de maker van het doelpunt in de eerste minuut, Koen Koston de bal alleen maar achter Wentges hoefde te tikken, maar dat verzuimde, de bal ging naast. Het eerste serieuze schot op doel van ADO in de 21e minuut door Jordy Wehrman van ADO was een makkie voor de Maastrichtse doelman. Mart Remans zette MVV in de 25e minuut op 2-0, maar ADO gaf niet op. In de 31e minuut werd het zowaar 2-1 na een scrimmage voor het Limburgse goal. Thomas Verheydt was de speler die uiteindelijk de bal achter Matthys tikte. ADO veerde op en even later was er een kans voor Severina, maar hij schoot hoog boven het doel. Ook Klas kwam in de eindfase van de eerste helft in een kanskrijke positie, maar ook hij kon de stand niet gelijktrekken, iets wat wel een noodzaak was want MVV was ondertussen al nadrukkelijk voor het doel van Wentges verschenen. De rust werd gelukkig gewoon nog met 2-1 ingegaan.

Opvallend ten opzichte van de vorige wedstrijden was dat ADO tot op het bot gemotiveerd was, dit resulteerde wel in drie gele kaarten in de eerste helft. Hall, Klas en Verheydt gingen op de bon bij scheidsrechter Nagtegaal.

MVV bracht meteen na de rust een wissel in: Livramento voor Kostons. ADO zette direct aan na de thee, Thomas Verheydt gaf een voorzet op Zwarts, die de bal net niet in  het doel kreeg. Ook in de minuten daarna had Zwarts kans om de 2-2 op het scorebord te zetten, nadat hij de bal simpel in het lege doel kon lopen, maar de bal naast de verkeerde kant van het doel belandde. ADO trok de wedstrijd naar zich toe, ook Verheydt had op aangeven van Hall met zijn hoofd moeten scoren, maar ook deze aanval liep op niets uit, hij kopte over het doel. Natuurlijk was er in de spannende wedstrijd nog een opstootje in het veld te beleven. Scheidsrechter Nagtegaal wist de gemoederen echter te bedaren.

ADO wist halverwege het tweede gedeelte van de tweede helft twee corners te versieren die echter op een soort van vrij worstelen uitliepen, de spelers van beide ploegen buitelden over elkaar heen en MVV kwam goed weg. Wehrman schoot in de 65e minuut op doel, het leverde helaas net geen doelpunt op. In de 66e minuut kwamen Catic en Komljenovic in het veld voor Wehrman en Zwarts. Verrassende wissels, omdat juist deze spelers kansrijk waren. Een minuut later kon het Maastrichtse publiek weer juichen: het werd 3-1 door Livramento die van een foutje van Wentges profiteerde en in de rebound de bal erin prikte. Weinig kansen meer voor ADO, Catic zette op aangeven van Verheydt nog even in de zijkant van de 16 meter aan, maar dat liep op niets uit. Daarna was er wel een serieuze kans voor Verheydt, zijn kopbal werd boven de lat getikt door keeper. In de laatste minuten bracht Kuyt Struick in voor Breinburg en Reinders voor Severina. Het veranderde niets meer aan de stand.

De volgende wedstrijd is volgende week zondag in het Bingoal Stadion met jong Ajax als tegenstander. Bij deze wedstrijd is er vanwege veiligheidsmaatregelen maar beperkt publiek welkom. Alleen de seizoenkaarthouders en sponsors zijn welkom.