Datum plaatsing: 14-08-2022 14:14:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag nog steeds puntloos na duel met FC Den Bosch

ADO Den Haag heeft de wedstrijd zondagmiddag in het Bingoal stadion met 0-2 verloren van FC Den Bosch.

De wedstrijd werd vanwege de strafmaatregel van de KNVB na de ongeregeldheden vorig seizoen in de playoffsfinale tegen Excelsior zonder publiek gespeeld.
Dirk Kuyt had zijn selectie voorbereid op het spelen in de voormiddag in de tropische hitte die momenteel heerst. De trainingen werden afgelopen week gewoon op het normale tijdstip van 11:00u begonnen. Tijdens de wedstrijd werden er, zoals gebruikelijk bij hoge temperaturen, drinkpauzes ingelast

Na de zeperd van vorige week uit tegen Heracles (4-0) was er uitgebreid geanalyseerd en de focus weer op de volgende wedstrijd gezet. Die van vandaag tegen FC Den Bosch.
Vorig seizoen won ADO het thuisduel tegen de Brabantse formatie met 3-2. Alle Haagse doelpunten kwamen toen op naam van Thomas Verheydt.

Vandaag moest ADO punten pakken om uit de onderste regionen van de ranglijst te komen. Ook FC Den Bosch bevond zich voor deze wedstrijd in het onderste gedeelte van de ranglijst, zij verloren vorige week van regiogenoot Eindhoven met 1-3 in eigen huis.

Bij ADO ontbrak Max de Waal, hij blesseerde zich tijdens de warming-up. Bij opkomst van de spelers van ADO Den Haag droegen de ADO spelers groene shirts met dezelfde opdruk als de doeken die deze wedstrijd op Midden Noord waren geplaatst: Our City, our club, our home.

De beginfase van de wedstrijd was meteen al spannend. ADO kreeg in de eerste minuut een aanval te verduren van de tegenstander, de corner die daaruit voortkwam leverde niets op.
Meteen daarna stoomde ADO op naar het doel van Van der Steen. Severina legde voor op Verheydt, die de bal niet goed op zijn voet kreeg en daardoor niet kon verlengen.
Even later was er een mooie actie van Joel Zwarts, vanaf halverwege het veld, die iedereen die in zijn weg liep passeerde en voorgaf op Severina, deze mooie actie werd echter niet beloond.
Ook Den Bosch had kansen. In de 16e minuut haalde Asier Cordoba uit, maar Wentges wist zijn doel schoon te houden. En zoals het in deze kansrijke fase betaamde was het daarna meteen weer bijna raak voor ADO. Severina gaf voor op Klas, maar ook de Brabantse doelman hield zijn doel schoon.
Halverwege de eerste helft werd er een drinkpauze ingelast en kregen de spelers even een ijsdoek om de schouders. Kansrijk maar resultaatloos  bleef het ook na de drinkpauze, toen Wehrman doorbrak en er uit een latere actie vanuit een hoekschop door Kemper net over het doel werd geschoten en in een latere fase Verheydt  evenals Zwarts kansen kregen die niet benut werden.
Helaas wist Den Bosch in de slotfase van de eerste helft hun kansen wél te benutten. In de 39e minuut zette Ahannach met een hakje zijn club op voorsprong. Twee minuten verdubbelde Asier Cordoba de stand voor zijn ploeg: 0-2. Met die stand werd de kleedkamer opgezocht.

In de kleedkamer bleef Carlson achter, voor hem kwam Asante, die na een blessure weer wedstrijdfit is, in het veld.
Het spel na de wedstrijd verliep wat rustiger. ADO kreeg na 12 minuten kans op de aansluitingstreffer, Verheydt kopte naar Klas die voor het doel stond, maar Van der Steen wist het schot ook dit keer weer te pareren.
Kuijt haalde Severina en Wehrman in de 63e minuut naar de kant voor Catic en Komljenovic. Laatstgenoemde stond een minuut in het veld toen hij van scheidsrechter Kamphuis geel kreeg wegens een overtreding op Ahannach. Het tempo zakte ondertussen meer en meer in. Den Bosch hoefde alleen maar tegen te houden tegen ADO die met de loodzware last van 0-2 achter de kiezen wél moest proberen de achterstand te verkleinen. In het Haags kwartiertje leek het eerder 0-3 te worden dan dat ADO wat terug kon doen. Gelukkig bleef keeper Wentges goed bij de les.
In de 82e minuut kwamen Owusu en Rodriguez voor Hall en Breinburg in het veld.
Een enorme kans van Zwarts in de laatste minuten eindigde in niets, hij kon de Brabantse keeper wederom niet verschalken.
Ook in de acht minuten(!) blessuretijd veranderde er niets aan de teleurstellende stand.

ADO staat na twee wedstrijden nog steeds met lege handen.

Vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen MVV Maastricht.