Datum plaatsing: 06-08-2022 16:10:00

Verslag en foto's: Vrouwenvoetbal: ADO verliest oefenwedstrijd tegen OH Leuven

De ADO Den Haag Vrouwen verloren zaterdagmiddag op Sportpark Irene in Rijswijk de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 0-2.

Tegenstander Oud-Heverlee Leuven is geen onbekende voor de ADO Vrouwen. Eerder kwamen beide club in de Vrouwen BeNe League  Vrouwenvoetbal uit.

In 2019 werd er ook tegen de Belgische club geoefend, toen wonnen de ADO Den Haag vrouwen de wedstrijd die op Houtrust werd gespeeld met 4-0.

Vanmiddag begonnen beide ploegen de westrijd aftastend. Leuven, dat in tegenstelling tot de ADO Den Haag vrouwen al vier weken in training is, bleek een goede tegenstander voor een oefenduel, zij deden zeker niet onder voor de Haagse formatie van Sjaak Polak.
Kansjes waren er over en weer, maar de echte kans was er voor ADO in de 41e minuut. Na een overtreding van de gasten haalde Daniëlle Noordermeer uit de vrije trap goed uit, maar de bal raakte helaas 'slechts' de lat.

Na de rust bracht trainer Sjaak Polak vier  wissels in. De Belgische speelsters rukten op en dat leidde tot wat feller spel dan in de eerste helft. In de 59e minuut moest ADO-speelster Lobke Loonen met een hoofdblessure het veld verlaten. Voor haar kwam Jill van de Ende in het veld.
In de 70e minuut ketste de bal op de arm van de  in de 16 meter liggende Cato Pijnacker Hordijk, wat door de scheidsrechter als hands werd beoordeeld en dus mocht Leuven een penalty nemen. Die werd door Nurija van Schoonhoven benut: 0-1.
ADO speelster Louise van Oosten kreeg in de resterende tijd van de wedstrijd een kans op de gelijkmaker, maar zij kwam niet tot scoren.
In de laatste minuut gooide Leuven de wedstrijd in het slot door een doelpunt van Ampoorter: 0-2.
Dat werd ook de eindstand van de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.