Datum plaatsing: 05-08-2022 21:50:00

Verslag en foto's: ADO stelt teleur in openingswedstrijd tegen Heracles Almelo

ADO Den Haag heeft in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo een forse nederlaag geleden. Het team van Dirk Kuyt had in Almelo niets in te brengen en verloor met 4-0.

Na de succesvolle oefenwedstrijdenserie (alle vijf de wedstrijden werden met winst afgesloten ging het vanavond om het 'echie'. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Heracles Almelo dat degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie.
ADO Den Haag speelde op 13 september 2020 ook de eerste competitiewedstrijd (toen nog in de eredivisie) uit tegen Heracles.  De eindstand werd toen 2-0 voor Heracles.

De aftrap van de wedstrijd van vanavond werd verricht door Heracles supporter Karin Brummer en ADO-fan Alberto van der Spiegel.
Ook bij de andere wedstrijden in de eerste ronde van de KKD werd de aftrap door fans van de clubs verricht.

Heracles begon voortvarend aan de wedstrijd. In de vierde minuut opende uitgerekend oud ADO Den Haag Vejinovic de score voor de Almeloërs.
Twee minuten later had Emil Hansson de kans om de stand te verdubbelen, maar zijn poging liep, gelukkig voor ADO, op niets uit.
ADO kon er vooralsnog niets tegenover stellen. Een schot uit een vrije trap door Max de Waal viel door  keeper Brouwer makkelijk te pareren.
Heracles wist de kansen wel te benutten. In de 22e minuut zette Samuel Armenteros de 2-0 op het scorebord.
ADO ontsnapte in de 28e minuut aan een nog grotere achterstand toen Nikolai Laursen verzuimde te scoren.
Zes minuten later was het wel raak, toen Armenteros zijn tweede doelpunt van de avond maakte:0-3
Vlak voor rust waren er in een paar minuten tijd nog wat kleine kansjes voor ADO. Verheydt gaf voor op Max de Waal die de bal rakelings langs het doel schoot. Daarna werd ook een vrije trap niet goed benut. En ook een aanval van Severina was een te gemakkelijke prooi voor de keeper.
De ellende werd voor ADO nog groter toen Laursen, op aangeven van Armenteros, de 4-0 maakte. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.

Severina bleef in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Catic in het veld. Heracles kon het met de ruime voorsprong rustig aan doen en ADO kreeg daardoor iets meer ruimte.
De beste kans was in begin van de tweede helft voor Max de Waal, maar zijn afstandschot miste kracht en belandde naast het doel.
Max de Waal kreeg later wederom een kans. Maar in een poging de tegenstander op het verkeerde been te zetten schoot hij uit een vrije trap de bal naar achteren waar Klas stond en dat pakte niet goed uit.
Een angstig moment voor ieder die een geel/groen hart is, was er in de 62e minuut  toen scheidsrechter Manschot na een overtreding van Carlson in de 16 de bal op de stip liet leggen. Wentges wist echter de penalty te stoppen en zo de 5-0 te voorkomen.
Heracles trainer John Lammers bracht Thomas Bruns in voor Schoofs, nadat hij eerder al Kiomourtzoglou voor Vejinovic had gewisseld.
Ook ADO trainer Kuyt bracht een wissel in: Breinburg voor Dhoraso Klas.
Heracles bracht in de laatste minuten van de wedstrijd drie wissels in. Verder viel er weinig meer te noteren, ADO wist geen treffer te maken om de eer nog een beetje te redden.
De 4-0 uitslag is nog flatteus te noemen, want Heracles had ook de tweede helft veel kansen om de score uit te bouwen en dat het 'maar' 4-0 bleef is vooral aan keeper Hugo Wentges te danken.

Volgende week zondag wacht de volgende wedstrijd. Dan is FC Den Bosch de tegenstander in het B!ngoal stadion. De wedstrijd wordt als straf voor de ongeregeldheden in de laatste wedstrijd van het voorgaande seizoen zonder publiek gespeeld.