Datum plaatsing: 30-07-2022 19:24:00

Verslag en foto's: ADO wint makkelijk van RWD Molenbeek

ADO Den Haag heeft het vijfde oefenduel in de voorbereiding dat in eigen huis achter gesloten deuren tegen RWD Molenbeek werd gespeeld met 5-0. gewonnen. De doelpunten kwamen op naam van Max de Waal (2x), Thomas Verheydt, Daryl Werker en Rafael Struijk.

Zaterdagmiddag werd in het Haagse stadion als vervanging van de door FC Volendam afgezegde oefenwedstrijd geoefend tegen RWDM (Racing White Daring Molenbeek). FC Volendam verkoos afgelopen week liever in Griekenland tegen een Griekse club te spelen en zette ADO voor het blok om op zeer korte termijn een andere oefenwedstrijd ervoor in de plaats te plannen.
Dat werd dus RWD Molenbeek
De Belgische club speelt in de Eerste klasse B, het tweede niveau in het Belgisch betaald voetbal.
Net als ADO liep RWD het afgelopen seizoen promotie mis. RWD liep de promotie naar de Eerste Klasse A mis door in de laatste play-offswedstrijd nipt te verliezen. RWDM verloor van RFC Seraing (0-1 thuis, 0-0 uit).

De oefenwedstrijd van vanmiddag werd, mede vanwege veiligheidsmaatregelen na de rellen in de laatste wedstrijd tegen Excelsior, in het B!ngoal stadion achter gesloten deuren gespeeld.
Ook RWDM had het vorige seizoen te kampen met ongeregeldheden. De club kreeg daarvoor een boete en (voorwaardelijke) straf van twee competitiewedstrijden zonder publiek opgelegd van de Belgische voetbalbond.

Op de lijst met opstellingen ontbrak de naam van keeper Luuk Koopmans. Hij verdedigde zaterdagmiddag bij ADO 021 tegen Excelsior Maassluis het doel.

ADO kwam goed uit de startblokken, in de 3e minuut kwam ADO al op voorsprong door een treffer van Max de Waal, op aangeven van Joël Zwarts. De formatie van Kuyt was sterker dan die van de tegenstander, toch moest Wentges een enkele keer handelend optreden.
Verheydt had een grote kans om de score in de 22e minuut te verdubbelen, zijn kopbal schampte echter alleen de paal van het doel van keeper Theo Defourny. Verder gebeurde er in de eerste helft van de wedstrijd niet veel bijzonders meer tot de laatste minuten voor de rust. RWD wist het de Haagse verdediging in een paar minuten tijd nog een paar keer lastig te maken en had een grote mogelijkheid om de stand gelijk te maken. Dat lukte mede door de alertheid van Wentges niet. Meteen aan de andere kant wist Max de Waal op aangeven van Jordy Wehrmann met een fraai afstandschot wederom de Belgische keeper te verschalken, waarna de kleedkamers met de 2-0 voorsprong werden opgezocht.

In de rust bleef Guillem Rodriguez in de kleedkamer achter voor  Denzal Hall die zijn debuut maakte.
Drie minuten na rust kwam de 3-0 op het scorebord, Verheydt scoorde op aangeven van Joël Zwarts.
De tegenstander kwam wat beter uit de verf dan in de eerste helft en creeerde in het eerste kwartier na rust een dot van een kans maar weer wist Wentges redding te brengen. Trainer Dirk Kuyt bracht in de 62e minuut Malik Selluki en Dhoraso Klas in het veld voor Joël Zwarts en Gregor Breinburg.
Even later kon de Belgische doelman weer vissen, Werker zette ADO op 4-0. Net voor het Haags kwartiertje werd Boy Kemper gewisseld voor Gylermo Siereveld.
Daarna kwam  Rafael Struick kwam het veld in voor Severina.
In de 87e minuut viel het vijfde doelpunt van de wedstrijd die op naam kwam van Rafael Struick.

ADO heeft hiermee de vijfde overwinning op rij geboekt in de oefenreeks.

Volgende week vrijdag staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Dan speelt ADO uit tegen Heracles Almelo.