Datum plaatsing: 22-07-2022 23:04:00

Verslag en foto's: ADO wint ook oefenwedstrijd tegen SK Beveren

ADO Den Haag heeft het vierde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 2-1 gewonnen door doelpunten van Xander Severina en Amar Catic.

Na twee wedstrijden die achter gesloten deuren werden afgewerkt (ADO Den Haag - Jong PSV te Noordwijk 2-1 en ADO Den Haag - Excelsior Maassluis te Zeist 4-0) waren de supporters nu weer welkom net als bij de eerste oefenwedstrijd op en tegen Laakkwartier. Er was dan ook een behoorliljk aantal Haagse supporters aanwezig die de reis naar Tiel hadden ondernomen. Ook oud ADO Den Haag speler Evan Rottier,  die deze zomer een contract bij FC Eindhoven heeft getekend was aanwezig.

Tegenstander SK (Sportkern) Beveren heeft sinds 1 juli weer de oude benaming van de club opgepakt die het bij de oprichting in 1936 had. In 2010 werd de naam veranderd in Waasland Beveren, maar na 12 jaar koos de club toch weer voor de oorspronkelijke benaming.
SK Beveren heeft dezelfde eigenaar als ADO Den Haag, Bolt Football Holdings.

In het seizoen 2020/2021 eindigde de Belgische club op de voorlaatste plaats in de eerste klasse A en degradeerde naar de eerste klasse B.

ADO speelde ruim 69 jaar geleden een wedstrijd op het sportpark De Lok in Tiel. Die wedstrijd tegen TEC werd overigens met 5-2 verloren door de Haagse formatie.

In de opstelling van vanavond ontbraken de namen van Tyrone Asante (voetblessure),Gregor  Breinburg (ziek) en Boy Kemper (enkelblessure opgelopen bij zijn doelpunt tegen Excelsior Maassluis tijdens het trainingskamp te Zeist). Ook de nieuwste aanwinst Malik Sellouki speelde nog niet mee.

ADO Den Haag trainer Dirk Kuyt liet voorafgaand aan de media weten deze wedstrijd als een serieuze uitwedstrijd te zien.
En dat werd het dan ook. Want de teams waren aan elkaar gewaagd. Zeker in de eerste helft, waarin ADO na een half uur speeltijd op achterstand kwam.
Aleksander Vukotiv kopte op aangeven van Kevin Hoggas de bal over keeper Hugo Wentges heen: 0-1.
Voor ADO waren er onder meer wat kleine kansen voor Silvinho Esajas en Dhoraso Klas in het begin van de eerste helft, maar meer zat er niet in.

In de rust bleef Esajas in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Sacha Komljenovic in het veld.
Het begin van de tweede helft was wat aantrekkelijker om naar te kijken, vooral toen ADO in de 50e minuut op gelijkstand kwam door een doelpunt van Xander Severina op aangeven van Dhoraso Klas. Het was overigens het eerste schot op doel van ADO in deze wedstrijd.
Daarna zakte de wedstrijd weer wat in en waren de enige opvallende zaken de wissels die werden doorgevoerd.
Voor Severina kwam Zwarts het veld in, wat het debuut voor Zwarts  betekende.
Nadat SK Beveren een aantal  wissels had doorgevoerd, en onder andere Michael Mulder die sinds afgelopen donderdag door de Begische club van ADO wordt gehuurd het veld in kwam,  haalde Kuyt in de 71e minuut de spelers Klas, Verheydt, De Waal en Owusu naar de kant. Voor hen in de plaats kwamen Finn Dicke, Nick Broekhuizen, Amar Catic en Gylermo Siereveld.
Catic bleek een gouden wissel, hij zette ADO -na een voorzet van Zwarts- de 2-1 op het scorebord voor ADO Den Haag.
Dat werd ook de eindstand.

Tot nu toe heeft ADO dus alle oefenwedstrijden van deze voorbereiding weten te winnen.

Volgende week vrijdag zou de besloten oefenwedstrijd tegen Volendam in het Haagse stadion worden gespeeld. Vanavond werd echter bekend dat de Volendammers voor een Griekse tegenstander hebben gekozen, zodat ADO op zoek moet naar een vervangende tegenstander.