support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 HER 16 12 1 3 37
2 ZWO 16 11 2 3 35
3 MVV 16 10 3 3 33
4 EIN 16 8 5 3 29
5 ALM 16 8 2 6 26
6 VVV 16 7 4 5 25
7 JAZ 16 7 3 6 24
8 RJC 16 7 3 6 24
9 WII 16 6 6 4 24
10 JAJ 16 5 6 5 21
11 GRA 16 6 3 7 21
12 JPS 16 5 5 6 20
13 DBO 16 6 1 9 19
14 TEL 16 4 7 5 19
15 NAC 16 5 3 8 18
16 DOR 16 4 4 8 16
17 ADO 16 4 4 8 16
18 TOP 16 5 1 10 16
19 HEL 16 5 0 11 15
20 JUT 16 2 3 11 9
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 16-07-2022 09:44:00

Een complete carriereswitch voor Dennis van der Heijden


Vierdedivisionist Capelle stuntte deze zomer met het aantrekken van goaltjesdief Dennis van der Heijden. De 25-jarige Schiedammer zegde onlangs zijn profcarrière vaarwel voor een baan in de vastgoedbranche.


Dennis van der Heijden ado den haag  wint van excesliorDoor Wesley van Oevelen

Voetballiefhebbers met een olifantengeheugen zullen bij het horen van de naam Dennis van der Heijden snel terugdenken aan 14 februari 2016. "Een scenario voor de mooiste voetbalfilm die je kunt bedenken", noemde toenmalig voetbalcommentator Koert Westerman Van der Heijdens debuut in het betaald voetbal.

Als 18-jarige invaller nam de Schiedammer namens ADO Den Haag tegen Excelsior direct een heldenrol op zich. Met zijn eerste balcontact poeierde hij direct raak en een paar minuten later maakte hij direct z'n tweede. ADO won en Van der Heijden kon niet meer stuk bij de Haagse achterban.

Zes jaar later strijkt de held van toen neer in Capelle aan den IJssel en gaat hij bij Capelle op het vijfde voetbalniveau van Nederland spelen. Van der Heijden zou uiteindelijk nooit helemaal doorbreken bij ADO Den Haag, maar kende een loopbaan in de voetballerij waar menig speler jaloers op kan zijn. Na jaren in de Keuken Kampioen Divisie bij FC Volendam en Almere City speelde hij een paar jaar in Italië - bij Carpi en Fermana FC - en was hij het afgelopen seizoen actief op het tweede niveau in Polen.

Met Chrobry Glogow streed hij tot het laatste moment om promotie naar het hoogste Poolse niveau. In de finale van de play-offs ging het echter mis. Promotie of niet, voor Van der Heijden stond al lang en breed vast dat hij terug zou keren naar Nederland. "Ik heb in Polen lang zitten wikken en wegen hoe ik mijn toekomst zag. Sinds ik een aantal jaren terug zelf een huis heb gekocht, heb ik interesse in het vastgoed gekregen. Ik heb een videocall met een bedrijf gehad waar ik aan de slag zou kunnen gaan. Dat maakte mijn keuze makkelijker om naar Nederland te gaan."

 

Takenpakket
Bij het leegstandsbeheerbedrijf Ad Hoc gaat Van der Heijden aan de slag als vastgoedcontroleur. "Het bedrijf beheert panden in heel Nederland, ik zorg ervoor dat de panden in Den Haag goed worden onderhouden", geeft Van der Heijden een inkijkje in zijn takenpakket. Een complete carrièreswitch, maar Van der Heijden staat er honderd procent achter. "Ik had het buitenland wel gezien. Ik had best in de Keuken Kampioen Divisie aan een nieuwe club kunnen komen om dan misschien daarna weer naar het buitenland te gaan, maar zo wilde ik de rest van mijn profcarrière niet voortzetten. Daar ligt mijn uitdaging niet meer. Die ligt nu in de wereld van vastgoed."


Steven Bergwijn
Capelle-trainer Ralph Kalkman zal in zijn nopjes zijn met de komst van de spits, die als jeugdinternational nog op het veld stond met spelers als Steven Bergwijn, Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri, Guus Til en Donny van de Beek. Een belangrijke reden om naar de club uit Capelle aan den IJssel te verkassen is zijn beste vriend Bram van Eijck, die nu medespeler wordt.

"En bij Capelle ligt er een uitdaging'', vindt Van der Heijden. "Wij moeten eigenlijk één of misschien wel twee keer kampioen worden de komende jaren. Nee, dat heeft de club niet uitgesproken, maar zo zie ik het wel. Vorig jaar hadden ze kampioen moeten worden, maar verspeelden ze een voorsprong van maar liefst zeven punten."

Van der Heijden traint vandaag op sportpark 't Slot voor het eerst met Capelle mee en ruilt hij zijn status van profvoetballer officieel in voor die van amateurspeler. "Als kleine jongen wilde ik altijd prof worden en dat is mij gelukt bij ADO'', verklaart de Schiedammer. "Mijn mooiste moment blijft mijn debuut.''

"De avonturen in Italië, waarna ik een stapje terug deed bij Top Oss, om daarna een avontuur in Polen te hebben, zie ik ook als schitterende momenten. Ik heb zoveel gezien en meegemaakt. Leuke trainingskampen, voetballen in schitterende stadions, een prachtig leven in Italië met goed weer en lekker eten én het maken van belangrijke doelpunten."


Tankstation
Capelle verwelkomt straks een rijk mens, gepokt en gemazeld in het buitenland. "Ik heb zoveel geleerd in het buitenland. Ik spreek ook een beetje Italiaans. Aan het Pools heb ik me niet gewaagd, haha." Dat hij straks medespelers heeft die wellicht liever een biertje na afloop drinken dan op de training in het rood willen gaan, maakt hem weinig uit. "Reken er maar op dat ze in Polen meer drinken", zegt Van der Heijden uit eigen ervaring. "Na uitwedstrijden stopten we bij het eerste de beste tankstation om bier te halen. En in Italië wordt volop gerookt door spelers."