Datum plaatsing: 26-05-1953 11:35:00

Een agressief TEC won van een apathisch ADO

Misschien is het de brandende hitte geweest, die uiteraard verlammend werkte op het spelpeil; mogelijk heeft de wetenschap, dat een kampioenskans onbereikbaar is een rol gespeeld

Een feit is het in elk geval, dat ADO gisteren in Tiel niet het beste spel heeft laten zien. Bovendien ervoeren de Hagenaars weer eens, dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. Ondanks de brandende warmte vocht het oranjewitte elftal uitermate agressief en met veel élan om aan het bijna onontkoombare ; degradatiegevaar te ontkomen. En ditmaal niet zonder resultaat:
tegen elke prognose in sneuvelde : ADO namelijk met 5-2 voor TEC.

Reeds onmiddellijk na de aftrap kwamen de Tielenaren opzetten alsof : er geen zon of warmte bestond; doch hun zeer onbesuisde schieten stelde doelman Kok voorlopig nog niet voor onoplosbare problemen. Een dot van een kans werd door de Tielenaren onbegrijpelijk verknoeid, doordat Van Laviere vanaf vijf meter voor open doel torenhoog overschoot. Linksbuiten Van Kranenburg won een pittig duel met Van der Harst, doch ook hij knalde naast. Bij een goede kopbal van rechtsbuiten Van Gessel kon doelman Kok nog juist op het nippertje ingrijpen. Aan de andere kant gaven de Hagenaars een kleine demonstratie in positiekiezen toen Van Otterlo een corner zeer juist voor de voeten van Clavan schoot; deze zette voor naar Jansen, doch rechtsback Van Rossum kon diens schot nog juist op het lijntje stoppen. Na dertig minuten kon de snelle Van Gessel voor het eerst scoren: de ADO-doelman plaatste zijn vuist nog juist onder de goed geplaatste kopbal doch het leer kwam via de lat toch nog weer in het net terecht. (1-0).

Nog geen drie minuten later verhinderde het kurkdroge veld de gelijkmaker: bij een schot van Van Zanten kreeg het leer nog achter de Tielse doelman zoveel effect dat het, als gehypnotiseerd, toch nog buiten de staander terecht kwam.

Bij een volgende Tielse aanvalsgolf schoten de gastheren enige malen achtereen tegen de vuisten van de keeper, doch tenslotte wist Van Laviere, no. 2 in de touwen te jagen. Doelman Berendse toonde zich in zeer goede vorm, toen hij een hard schot van Clavan hoog voor zijn doel uit de lucht plukte. Juist voor de rust zag linksbuiten Kranenburg nog kans om Van de Harst te omspelen en no. 3 in de touwen te jagen (3-0).

Na de rust liet aanvankelijk de Haagse defensie haar doelman door een al te rigoureus hanteren van de buitenspelval nog al eens in zijn hemdje staan: Van Gessel kon echter opnieuw doorbreken en de ver uitgelopen Kok kon slechts machteloos toezien hoe zjjn doel opnieuw werd doorboord (4-0). Dit was klaarblijkelijk voor ADO toch wel wat al te veel; de kansen gingen keren en er werd letterlijk storm gelopen op de veste van doelman Berendse; Jansen scoorde met een fel schot het eerste tegenpunt, doch toen ook Van Otterlo een goede kans kreeg kon de zoveelste blunder In deze rommelige wedstrijd worden genoteerd Rhijnvis wist Mak te passeren en door zijn prachtig doelpunt, keihard in de rechterbovenhoek, kwam de 4-2 op het scorebord.

Doch toen bleken beide elftallen aan het einde van hun krachten. Van Lavlere wist nog met een goede kopbal het vijfde Tielse doelpunt te maken en kort daarop blies de arbiter, zeer tot verlichting van spelers en publiek voor de laatste maal.