Datum plaatsing: 09-07-2022 18:39:00

Verslag en foto's: ADO wint oefenwedstrijd tegen Laakkwartier met grote cijfers

Zaterdagmiddag vond de traditionele oefenwedstrijd plaats waar ADO de voorbereiding op het nieuwe seizoen de laatste jaren altijd begint, op en tegen Laakkwartier.

HVV Laakkwartier degradeerde vorig jaar en komt volgend seizoen in de derde klasse B uit.

Bij ADO onbraken de keepers Wentges (langere vakantie vanwege de wijdstrijden die hij met jong Oranje mee heeft gespeeld), Luuk Koopmans (niet wedstrijdfit) en Tyrone Assante (voetblessure).
Koopmans was wel aanwezig en hielp mee bij de warming-up voor de keepers, maar speelde dus nog niet mee.

ADO speelde in het nieuwe thuistenue dat afgelopen vrijdag gepresenteerd werd.

Leidsman van de wedstrijd was Roelof Luinge.

Hoewel ADO in de eerste minuut al bijna op voorsprong kwam, duurde het toch nog tot de 18e minuut voordat de 0-1 daadwerkelijk op het scordebord kwam. Doelpuntenmaker was Xander Severina. Een minuut later stond Severina alweer aan de basis van een doelpunt, op aangeven van hem scoorde Dhoraso Klas de 0-2.
Een paar minuten later had Silvinho Esajas een kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar zijn afstandschot belandde net boven het doel.
NIck Broekhuizen werd, zoals van tevoren was afsproken, in de 22e minuut gewisseld voor Nino Noordanus.
In de slotfase van de eerste helft scoorde Klas een geweldig doelpunt van zo'n 20 meter afstand 0-3. Zijn tweede van deze wedstrijd. Ook Severina scoorde zijn tweede tweede doelpunt, hij verschalkte de keeper door hem te omspelen: 0-4.

Na de rust werden er elf wissels ingebracht.
Thomas Verheydt scoorde in de 51e minuut na een voorzet van de goed spelende Rafael Struick en bracht de stand op 0-5.
Twee minuten later werd het 0-6 door de van Ajax gehuurde Max de Waal. De doelpunten volgden elkaar in ijltempo op. Finn van Breemen maakte de 0-7 en Max de Waal 0-8.
In de 68e minuut leek Verheydt op aangeven van Struick wederom te scoren, maar het doelpunt werd door scheidsrechter Luinge wegens hands afgekeurd.
De stand was niet goed meer bij te houden door de stadionspeaker die niet had meekregen dat het doelpunt was afgekeurd én doordat de rugnummer van de spelers niet helemaal overeenkwamen met de spelersnamen op het opstellingsformulier.
De 0-9 kwam alsnog op het bord door Kaj Houwelingen in de 71e minuut.
De wedstrijd eindigde in 0-13 door nog eens twee doelpunten van Max de Waal, en doelpunten van Catic en Verheydt.
In de laatste minuten kreeg Laakkwartier nog de kans om de eer een beetje te redden, maar het schot was een makkelijke prooi voor keeper Kilian Niekema.

Een mooie stand en een mooie voetbalmiddag, waar veel toeschouwers op af waren gekomen, met uiteraard veel bekenden. Ook oud ADO speler Sem Steijn volgde de wedstrijd net als de onlangs van FC Luzern gehuurde Jordy Wehrmann.