Datum plaatsing: 20-07-1933 19:33:00

Weinig fraaie ontmoeting ADO - ADMIRA eindigt in 2-6.

Gisterenavond speelde het Haagsche A.D.O.elftal in het Zuidersportpark een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Oostenrijksche profs. Admira.

Er was zooals begrijpelijk zeer veel belangstelling, doch het .moet voor een echte voetliefhebber niet aangenaam geweest zijn dezen geheelen wedstrijd te volgen. Wat er aan de hand was? Er zijn nog altijd spelers die voetballen om te winnen en zoodoende' zeer slecht tegen hun verlies kunnen. Het spel wordt dan fanatiek en meestal komen er dan nog tructjes bij. zoodat men niet meer kan spreken van „sport”.

Aan deze ongenoeglijke „momenten” liet A.D.O. zich niet onbetuigd. Dat de Oostenrijkers op hun beurt van repliek dienden, was niet te verdedigen, doch zeker wel verklaarbaar. Voeg hierbij de zwakke leiding van scheidsrechter Van der Meer, dan begrijpt een ieder dat het een onsportieve vertooning was, waarin slechts het uitstekende spel der gasten viel te bewonderen.

Over den wedstrijd het volgende: In de eerste minuten werden aan beide zijden enkele opgelegde kansen gemist. De linksbinnen der gasten wist, toen Weber te laat aanviel, de leiding te nemen (0-1). Op keurige wijze wist de Oostenrijksche keeper een kopbal van W. de Korte uit den uitersten bovenhoek te halen. Nadat wederom de linksbinnen den voorsprong had vergroot, veroorzaakte Breitner een strafschop, die eveneens in een doelpunt werd omgezet (0-3).

Hierna brak de rust aan. In de tweede helft stond Breitner op de spilplaats. Bij een uitval wist W. Tap na goed solospel van Berg den achterstand te verkleinen (1-3). Nadat de Oostenrijkers nog tweemaal het net hadden gevonden, waarbij zij fraai combinatiespel ontplooiden, liep Loof een door W. Tap genomen vrijen schop in ’t net (2-5). De rechtsbinnen der gasten bracht met een onverwacht schot den stand op (2-6), waarmede het einde van deze weinig fraaie ontmoeting kwam.

bron: De Nederlander