Datum plaatsing: 21-05-2022 18:26:00

Verslag en foto's: ADO door makkelijke overwinning door naar de finale

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag in het Jan Louwersstadion de play-offswedstrijd tegen FC Eindhoven met 1-2 gewonnen door een doelpunt van Verheydt en een eigen doelpunt van FC Eindhovenspeler Collin Seedorf. Een belangrijke overwinning, want door het resultaat van deze wedstrijd plaatste ADO zich voor de finale!!

Na NAC in de playoffs te hebben verslagen, werd afgelopen dinsdag in de halve finale van de play-offs de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met 2-1 gewonnen door de Haagse formatie.
Zaterdagavond volgde de return, de uitwedstrijd tegen de Brabantse club.
Bij winst van ADO zal er volgende week dinsdag en zondag de finale worden gespeeld tegen de winnaar van de play-offs wedstrijden tussen Excelsior en Heracles. Zij spelen zaterdagavond later op de avond de beslissende wedstrijd.

Maar er moest dus vanavond eerst nog 'even' tegen Eindhoven gespeeld worden. Een gelijkspel zou voor ADO al voldoende zijn om de finale te bereiken.

In de competitiewedstrijden werd de eindstand thuis in het Cars Jeans Stadion 4-2 (doelpuntenmakers aan Haagse zijde waren Catic (2x), Bourard en Steijn), in de uitwedstrijd werd het 1-1 (doelpuntenmaker Steijn).

Felipe Pires speelde vanmiddag weer in het basiselftal. Ook doelman Wentges die zich dinsdag voor de thuiswedstrijd tegen NAC ziek had moeten afmelden, en daardoor vervangen werd door Alessandro Damen, was weer van de partij.

De Brabantse club begon aanvallend aan het duel en wist in de beginfase het doelman Wentges een aantal keren lastig te maken, hij kon zijn doel met wat kunst- en vliegwerk schoon houden. ADO kon er vooralsnog niet veel tegenover stellen. Tot in de 16e minuut, toen Verheydt ontsnapte en de Eindhovense doelman Bertrams verschalkte: 0-1. De eerste kans en schot op doel door ADO en meteen raak!
De Eindhovenaren raakten het initiatief kwijt en kwamen nog verder in de problemen toen in de 26e minuut de voorsprong van ADO op 0-2 kwam door een eigen doelpunt. Collin Seedorf was de ongelukkige die in plaats van een doelpunt te voorkomen de bal in eigen doel werkte. ADO kwam dus al in een half uur tijd in een luxe positie en was eigenlijk al zeker van de finale.
Het werd dringen voor het doel van Bertrams, het team van Franken had de smaak duidelijk te pakken. Een van de mooiste kansen was de voorzet van Steijn op Thomas, met als resultaat een hoekschop. Die leverde echter niets op, maar de paniek bij de thuisclub en de onvrede op de tribunes groeide naarmate de rust dichterbij kwam. Die werd met 0-2 voor ADO ingegaan.

ADO kwam na rust ongewijzigd het veld in, terwijl Eindhoven vers bloed inbracht. De Brabanders gingen net als in het begin van de wedstijd aanvallend van start. De supporters in het uitvak die door de riante tussenstand de wedstrijd achterover leunend konden bekijken, lieten zich via de leuze 'Amofa moet blijven' van zich horen. Het contract van de jonge speler is vooralsnog niet verlengd. Bepalend zou kunnen zijn of ADO volgend seizoen al dan niet in de eredivisie uitkomt.
Eindhoven probeerde ondertussen nog wat aan de stand te veranderen, maar was daarin weinig succesvol mede doordat keeper Wentges de aanvallen goed wist te pareren.
Trainer Penders bracht opnieuw een paar wissels in. Ook Giovanni Franken paste een wissel toe. Komljenovic kwam in de 65e minuut het veld in voor Bourard. Een paar minuten later werd Breinburg die eerder in de wedstrijd een blessure opliep vervangen door David Puclin.
ADO deed het rustig aan en creeerde dan ook steeds minder. De belangrijkste kans voor de Haagse formatie was in het Haags Kwartiertje toen Steijn op het doel van Bertrams schoot, zijn schot schampte de paal.
In de slotfase kregen twee jonge spelers van ADO speelminuten. Sem Steijn en Thomas Verheydt verlieten het veld voor Benjamin Reemst en Rafael Struick.
Eindhoven zette daarna nog even de aanval in en zette in de 88e minuut de 1-2 op het scorebord, wat de totaalstand van de twee wedstrijden wat minder pijnlijk maakte voor de Brabanders.

ADO gaat door naar de finale van de play-offs en dus zal dinsdag gespeeld gaan worden tegen de winnaarr van de wedstrijd tussen Heracles en Excelsior, die vanavond gespeeld gaat worden.

Update: De uitslag van die wedstrijd is inmiddels bekend. Heracles degradeert uit de eredivisie en ADO treft nu Excelsior in de strijd om promotie naar de eredivisie

ADO speelt komende dinsdag om 20:00u de eerste wedstrijd uit  tegen Excelsior in de strijd om promotie naar de eredivisie en zondag 29 mei om 18:00u zal ADO het in eigen huis tegen de Rotterdammers opnemen.