Datum plaatsing: 20-05-2022 23:18:00

Vrouwenvoetbal: foto's en verslag: ADO kampioen 3e periode

De ADO Den Haag Vrouwen speelden vrijdagavond tegen VV Alkmaar een belangrijke wedstrijd. Bij winst zouden de ADO Vrouwen zeker zijn van het winnen van de derde periode.

Het team van trainer Sjaak Polak was oppermachtig. Vooral in de eerste helft wisten de Haagsen kans na kans te creëren en een aantal van die kansen  goed te benutten.
De doelpunten voor de rust kwamen op naam van Jaimy Ravensbergen, Liz Rijsbergen en Romy Speelman.

Na de rust was het voor het publiek op Sportpark Prinses Irene te Rijswijk even wachten op de verdere doelpunten.
In de 69e minuut werd de de stand 4-0 door Nikki IJzerman. VV Alkmaar deed op slag van het het haags kwartiertje wat terug:  Alieke Tuin zette de 4-1 op het scorebord. Daarna werden er aan beide zijden veel wissels doorgevoerd. Tussendoor scoorde Nikki IJzerman nog even fraai met een lobje over de Alkmaarse keepster: 5-1.
In de blessuretijd was er nog een dot van een kans voor ADO, maar er kwam geen doelpunt uit voort, zodat de wedstrijd met  5-1 eindigde.

ADO won de derde periode, werd na afloop gehuldigd en vierde nog even feest op het veld. Waarna er alvast afscheid werd genomen van assistenttrainer Alex van der Harst die volgend jaar hoofdtrainer wordt van de mannenselectie van SVP.
Ook werd afscheid genomen van een aantal speelsters: Ambert Verspaget die volgend seizoen voor Feyenoord zal uitkomen, Gwyneth Hendriks en Shanique Dessing die naar PSV verkassen en Romy Speelman die voor een maatschappelijke carriere kiest.