Datum plaatsing: 17-05-2022 23:14:00

Verslag en foto's: moeizame overwinning in play-offsduel tegen FC Eindhoven

ADO heeft dinsdag de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs thuis tegen FC Eindhoven met 2-1 gewonnen. De Haagse doelpuntenmakers waren Klas en Verheydt. Verder fungeerde Amofa als reddende engel die een gelijkspel voorkwam.

Na NAC in de kwartfinale van de play-offs voor promotie te hebben verslagen, was de volgende tegenstander de winnaar van de kwartfinale tussen Eindhoven en De Graafschap. De Brabanders wonnen van de Superboeren en dus speelde ADO vanavond tegen FC Eindhoven.

De wedstrijden tegen Eindhoven in de competitie dit seizoen eindigden thuis in 4-2 met doelpunten aan Haagse zijde van Bourard, Steijn (penalty) en Catic (2x) en de uitwerderd eindigde in gelijkspel van  1-1 door een doelpunt van Steijn.

Dan de wedstrijd van vanavond: ADO moest al een paar sterkhouders missen: Elia en Kishna. Daar kwamen afgelopen zaterdag tegen NAC dan ook nog eens de geblesseerde Janmaat en Pires bij.  Pires was gelukkig snel hersteld en gaf maandag aan de media aan vanavond weer mee te kunnen spelen. Ook Amofa die in de thuiswedstrijd tegen NAC na een botsing met een NAC speler geblesseerd uitviel was beschikbaar.  Trainer Giovanni Franken kon in ieder geval wel beschikken over Verheydt die eerder kampte met een rugblessure.
Verder was er nog een keeperswissel ten opzichte van de vorige wedstrijden: Alessandro Damen nam de plaats in van de zieke Hugo Wentges.

De eerste tien minuten van de wedstrijd zagen de supporters in een volgepakt stadion hun spelers nerveus beginnen. De Eindhovenaren daarentegen begonnen fel aan de wedstrijd en creeerden meteen al een paar kansen, waarbij Damen redding wist te brengen.
Tegen de verhouding in kwam ADO na een kwartier op voorsprong. Klas schoot van buiten de zestien de 1-0 binnen.
Daarna kreeg de Haagse formatie weer meer zelfvertrouwen en had ADO, mede gesteund door het publiek, overwicht. In de 28e minuut kopte Thomas Verheydt op aangeven van Boy Kemper van afstand hard de bal achter doelman Bertrams: 2-0. Een schitterend doelpunt!
Een minuut voor de rust ontsnapte ADO aan een tegentreffer na een schot op goal die goed gepareerd werd door Damen.

Hoewel ADO met een mooie 2-0 voorsprong aan de tweede helft begon werd het toch nog enorm spannend. ADO maakte het zichzelf moeilijk en had ook scheidsrechter Kamphuis niet bepaald mee. Voor acties waar hij ADO eerder in de wedstrijd een penalty had kunnen geven liet hij gewoon doorspelen. Maar bij Eindhoven legde hij bij een overtreding in de 16 de bal meteen op de stip.
Sleegers benutte de penalty: 2-1. De spanning was daardoor weer helemaal terug. Het Haags kwartiertje was nog maar net begonnen of de 2-2 leek door de Brabanders gemaakt te worden. Amofa wist echter de bal  net voor de te lijn te redden, waardoor de stand bleef zoals die was.

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Bij winst kan ADO zich dan opmaken voor de finale die of tegen Excelsior of Heracles gespeeld gaat worden. Een en ander is afhankelijk van de uitslag van de wedstrijden tussen Excelsior en Heracles die morgenavond en zondag gespeeld gaan worden.
Maar eerst maar eens de uitwedstrijd tegen Eindhoven zien te winnen, want zoals het er vanavond uitzag, gaat dat niet makkelijk worden.