18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 14-05-2022 20:11:00

Verslag en foto's: ADO ontwaakt in Haags Kwartiertje en gaat ronde verder

ADO Den Haag heeft in de return wedstrijd in eigen huis met 2-1 gewonnen van NAC en gaat daardoor door in de play-offs voor promotie.

Zaterdagavond speelde ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion, na vorige week dinsdag de uitwedstrijd tegen NAC met 1-2 te hebben gewonnen, de returnwedstrijd tegen NAC.

Trainer Giovanni Franken kon geen beroep doen op Ricardo Kishna, die in de uitwedstrijd tegen NAC een bovenbeenblessure opliep. Thomas Verheydt die in die wedstrijd vanwege een rugblessure niet inzetbaar was, was dermate hersteld dat hij deze wedstrijd op de bank kon plaatsnemen.

Er waren sfeeracties georganiseerd: een springkussen voor de kids buiten het stadion en een dj en vuurwerk in het stadion. Het publiek was massaal op de wedstrijd afgekomen, dus niets stond een mooie wedstrijd in de weg.

De wedstrijd verliep in de eerste helft aan Haagse zijde stroef. NAC moest, met de door hun opgelopen achterstand afgelopen dinsdag, de aanval zoeken en ze hadden dan ook wel kansen. Maar helaas voor de Brabanders liepen die op niets uit. Bilatel raakte de lat en bij een latere kans bracht ADO doelman Hugo Wentges redding.
ADO kreeg een tegenvaller te verwerken, Felipe Pires verliet het veld per brancard. Voor hem kwam Severina in het veld.

Al vroeg in de tweede helft moest ADO nog een belangrijke speler missen. Janmaat liep een liesblessure op en werd vervangen door Asante.
Pas in de 62e minuut van de wedstrijd was er het eerste schot op het Brabantse goal door ADO. Severina haalde uit, maar keeper Olij was alert..
In het Haags Kwartiertje werd ADO wakker, het moest wat doen, want een tegendoelpunt die al lang in de lucht hing,  zou verlenging betekenen. NAC zette in de fase voor het laatste kwartier druk en werd steeds dreigender.
In de 76e minuut kwam de voorsprong voor ADO op het scorebord. Oud ADO Den Haag speler Malone probeerder een voorzet van Catic op Steijn te onder scheppen maar schoot de bal onbedoeld achter zijn eigen doelman Olij: 1-0.
Twee minuten later kwam er dan een echt doelpunt van Haagse zijde. Dhoraso Klas scoorde op aangeven van Sem Steijn de 2-0.
In de extra tijd kwam Nac door een doelpunt van Banzuzi op 2-1, maar het maakte niets meer uit. ADO is door  en speelt dinsdag tegen FC Eindhoven die in twee play-offswedstrijden De Graafschap  had weten te verslaan.

Dinsdagavond dus de volgende ronde de play-offswedstrijd tegen FC Eindhoven die in het Cars Jeans stadion gespeeld gaat worden.