Datum plaatsing: 10-05-2022 20:53:00

Verslag en foto's: ADO wint in laatste minuut in play offs duel van NAC

ADO Den Haag heeft zonder sterkhouder Verheydt in Breda de eerste play-offs wedstrijd met 1-2 gewonnen.

NAC won eerder dit seizoen op 27 augustus in eigen huis met 3-0 van ADO. Op 17 december won ADO thuis van NAC met 4-1. De doelpunten aan Haagse zijde kwamen op naam van Samy Bourard (2x) en Thomas Verheydt (2x).

Nadat de basisspelers afgelopen vrijdag tegen FC Emmen door trainer Franken werden gespaard, trad het team vanavond in bijna volle sterkte aan. Met Felipe Pires, die in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Almere zijn debuut in de basis maakte en daarbij een goede indruk maakte weer in de basis. In de basisopstelling ontbrak Verheydt, hij kampt met een lichte rugblessure. Op zijn plek stond vanavond Ricardo Kishna.

Bij tegenstander NAC stonden oud ADO Den Haag spelers Danny Bakker en Dion Malone in het basiselftal.

ADO begon, gesteund door een goed gevuld uitvak, goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut was er al een kans voor Pires, het schot van hem werd in eerste instantie niet goed weggewerkt door keeper Olij, maar tot een doelpunt kwam het nog niet voor ADO. Twee minuten later raakte een schot van Catic, op aangeven van Kishna, de paal.
NAC had ondertussen ook al een paar kansen weten te creeren, waardoor het begin van de wedstrijd meteen al boeiend was. Daarna zakte het spel een tijdje in tot zomeravond voetbal niveau. Kishna verliet in de 32e minuut geblesseerd het veld. Hij liep een paar minuten daarvoor een bovenbeenblessure op, probeerde nog door te spelen, maar dat lukte hem helaas niet. Hij werd  door Samy Bourard vervangen.. In de 35e minuut zette Sem Steijn ADO op 0-1 voorsprong. Uitgerekend Steijn, die daarna nog even zijn naam op zijn shirt lichtelijk provocerend aan het NAC publiek liet zien. De naam Steijn ligt er niet goed, na het vertrek van vader Maurice Steijn. In de minuut erna kwam NAC bijna op gelijkstand, maar Kemper wist een treffer vanaf de doellijn t te voorkomen toen de bal achter Wentges kwam, die uit zijn goal gekomen was. Net voor rust was het bijna weer raak voor NAC, maar Wentges wist nadat hij de bal bijna liet glippen toch te redden.

Na de rust was Klas dicht bij een doelpunt, de Brabantse doelman wist echter goed te pareren. Het toch al geirriteerde NAC publiek werd nog meer geprikkeld nadat NAC een vrije trap niet goed kon benutten. De Brabantse aanhang zag scheidsrechter Edwin van der Graaf geen penalty wegens hands geven toen de bal tijdens de vrije trap op de elleboog van Sem Steijn terecht kwam.
ADO bleef de betere partij en had in de 71e minuut weer een dot van een kans om de voorsprong via een vrije trap uit te bouwen, Steijn schoot echter tegen het lichaam van de uitkomende doelman Olij aan.
Het Haags kwartiertje begon niet goed voor ADO, NAC kwam op gelijkstand door een doelpunt van invaller Michael Maria: 1-1.
Trainer Franken wisselde Klas voor Puclin.
Ook Steijn werd in de laatste fase van de wedstrijd gewisseld, voor hem kwam Komljenovic in het veld, wat een gouden wissel bleek, want
in de allerlaatste minuut van de blessuretijd scoorde Komljenovic op aangeven van Janmaat het winnende doelpunt: 1-2. Een goed begin van de play-offs dus!

Zaterdag speelt ADO de returnwedstrijd in eigen huis, die wedstrijd begint om 16:30 uur.