Datum plaatsing: 06-05-2022 22:06:00

Verslag en foto's: combinatie elftal ADO Den Haag kansloos tegen FC Emmen

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Emmen met 3-0 verloren. Door deze stand en de uitslagen van de overige play-offs kandidaten werd na de wedstrijd bekend dat ADO de eerste play-offs wedstrijd dinsdag uit tegen NAC Breda speelt.

De technische staf spaarde deze wedstrijd alle spelers die de afgelopen weken in de basis stonden voor de komende play-offswedstrijden. Afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tegen Emmen en van de wedstrijden die de overige play-offs kandidaten speelden  bestond de mogelijkheid dat er namelijk zelfs al op maandag de eerste wedstrijd gespeeld zou moeten worden. Het enige dat voor deze wedstrijd begon al vaststond was dat ADO de play-offs wedstrijden met een uitwedstrijd begint.

ADO trad dus met een soort van tweede elftal aan met als spits de 19-jarige Fabian Shahaj die vanavond, net als zes medespelers, zijn debuut maakte.

Assistent trainer Edwin Grunholz was vanavond hoofdtrainer in het kader van het onderdeel van zijn examen van de cursus UEFA Pro.
Donderdag leidde hij daarom ook al onder toeziend oog van de KNVB de training.

FC Emmen was al gepromoveerd, maar legde recent ook beslag op het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie, de  ADO spelers vormden daarom een erehaag voor de FC Emmen spelers toen zij het veld opkwamen.

in de veertiende minuut  was de eerste echte kans voor ADO in de eerste helft. Severina stevende vanaf de middenlijn op het doel van keeper Brouwer af, maar zijn schot daarna was een makkelijke prooi voor de doelman. Ook Catic was dicht bij een doelpunt, maar weer wist doelman Brouwer een voorsprong voor ADO te voorkomen.
Emmen was logischerwijs sterker dan het combinatie elftal van ADO, maar er was niet eens zo gek veel verschil. Het enige schot op doel van de tegenstander belandde in het zijnet van het doel van Alessandro Damen.

Na de rust kwamen Finn Dicke, Rafael Struick en Silvinho Esajas in het veld voor David Puclin, Michael Mulder en Fabian Shahaj.
Ook Emmen bracht drie wissels in.
De thuisploeg begon fel aan de tweede helft. Tot driemaal toe verschenen de aanvallers in de eerste vijf minuten van de tweede helft gevaarlijk voor het doel van Damen. De Haagse verdediging wist die aanvallen  goed af te slaan. Waarna ADO aan de andere kant van het veld via invaller Struick een kans creëerde, helaas zonder resultaat.
Direct daarna stormde Emmen op naar het Haagse doel, Lorenzo Burnet rondde in de 55e minuut na een assist van Miguel Arauja af: 1-0.
Tien minuten later werd het ook nog 2-0 door Mendes op aangeven van Azzeddine Toufiqui. En het werd zeven minuten later nog erger voor het team van vervangend trainer Grunholz. Guclu zette zijn team op 3-0.
Daarna bracht Grunholz Julian Markvoort Beke in voor Amar Catic.
Ook Finn van Breemen mocht minuten maken, hij kwam in het veld voor Owusu.

ADO speelt komende dinsdagavond de eerste plays off wedstrijd uit tegen NAC Breda om 18:45u