Datum plaatsing: 29-04-2022 23:41:00

Verslag en foto's: ADO wint in laatste thuisduel van het seizoen van Almere

ADO Den Haag heeft de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen met 1-0 gewonnen door een doelpunt van topscorer Verheydt.

Voor de club uit Almere stond er een periodekampioenschap op het spel. Bij winst zouden zij de vierde periode titel kunnen pakken die recht geeft op de plays-offs.

Voor de wedstrijd begon werd er zoals te doen gebruikelijk bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen stilgestaan bij degenen die ADO afgelopen seizoen ontvallen zijn. Onder andere oudspelers van ADO Den Haag, oud burgemeester Havermans en oud ADO vrijwilliger logistiek medewerker Piet Hofman. Spelers en publiek klapten een minuut lang terwijl de foto's op de schermen voorbij kwamen.

ADO Den Haag trainer Giovanni Franken startte deze wedstrijd met nieuwkomer Felipe Pires in de basis. Voor de speler betekende het zijn debuut in de basis. De Braziliaanse speler die het restant van het seizoen  gehuurd wordt van de Oekraïense club SC Dnipro-1 maakte een goede indruk tijdens de wedstrijd en werd dan ook na afloop terecht tot man of the match uitgeroepen.

De wedstrijd zelf was net als de vorige wedstrijden niet echt om over naar huis te schrijven. Met name in de eerste helft leed ADO wederom veel balverlies en waren de kansen schaars. Pas in de 20e minuut viel de eerste echte  kans voor ADO te noteren. Felipe Pires schoot op het doel van keeper Nordin Bakker, die redding bracht, waardoor de bal op de paal belandde.
Tien minuten later was het weer Pires die de aanval opende. Dit keer met  een voorzet op Kemper, maar ook deze kans leidde niet tot een doelpunt.

De tweede helft was aantrekkelijker om naar te kijken. Almere had in de beginfase een enorme kans om op voorsprong te brengen, maar Wentges was alert en voorkwam de openingstreffer. Wat hem applaus opleverde terwijl er 'superkeeper' door het stadion gonsde. In de 65e minuut kwamen Puclin en Asante in het veld voor Janmaat en Klas. Voor Puclin betekende het zijn debuut in het Cars Jeans Stadion.
In de 70e minuut scoorde Verheydt zijn dertigste doelpunt van het seizoen, hij kopte de bal achter keeper Bakker: 1-0.
Even daarna was er weer de sterk spelende Pires die de bal voor Steijn klaarlegde, het schot werd echter door de verdediging van de gasten geblokt.
Daarna waren er geen noemenswaardige kansen meer en ook in de 5 minuten durende blessuretijd, de fase waarin ADO de laatste keren steeds net een doelpunt tegen kreeg, bleef ADO overeind.

ADO pakte dus de drie punten en de vierde plek op de ranglijst. Almere was uiteraard teleurgesteld, maar maakt  volgende week nog steeds kans op de periodetitel.

Na de wedstrijd werd de Karel Jansen Trofee uitgereikt aan de topscorer van ADO Den Haag, Thomas Verheydt. Ook beste talent keeper Wentges en beste middenvelder Sem Steijn vielen in de prijzen, uitgereikt door clubicoon Lex Schoenmaker.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Emmen, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. In de week daarna beginnen de play-offs wedstrijden.