Datum plaatsing: 24-04-2022 16:07:00

Verslag en foto's ADO geeft in blessuretijd winst weg tegen Jong FC Utrecht

ADO Den Haag kwam zondagmiddag vroeg in de wedstrijd al op voorsprong tegen de beloftenploeg van Utrecht, maar zag de winst in de blessuretijd teniet gedaan worden door een doelpunt van de tegenstander.

ADO maakte al geen kans meer op rechtstreekse promotie, Volendam stelde afgelopen vrijdag via de tweede plaats rechtstreekse promotie veilig en eerder was het de beurt aan Emmen die dit jaar kampioen van de KKD divisie wordt.

De sfeer zondagmiddag voor het begin van de wedstrijd was opperbest. Het zonnetje scheen, de trubunes waren beter gevuld dan op de vrijdagavonden en alle vlaggen waren uit de kast gehaald om de tribunes op te sieren.

De wedstrijd was van een bedenkelijk minder niveau. ADO kwam dan wel in de 13e minuut op voorsprong door een doelpunt van Dhoraso Klas, maar het spel was niet goed.
Trainer Franken liet zaterdag weten dat de komende wedstrijden (jong Utrecht thuis, Almere thuis en Emmen uit) een voorbeiding worden op de komende play-offs, maar dan moet ADO toch wel beter voor de dag komen. Trainer Kalezic van FC Utrecht bood met zijn team deze wedstrijd goed weerstand.
Net als vorige wedstrijden was er veel balverlies aan Haagse kant en waren er  maar weinig echte kansen.

Na de rust werd het spel er niet veel beter op. De beste kans was er in de 56e minuut, toen Matthys in de rebound van een niet goed benutte corner op het doel schoot. De Utrechtse keeper voorkwam met een goede redding de 2-0.

Trainer Giovanni Franken wisselde in de 62e minuut Steijn voor Bourard en een paar minuten later kwamen Pires en Rodrigues in het veld voor Kishna en Janmaat. Voor Rodriguez betekende het zijn debuut. Het leverde niet veel verandering aan het spelbeeld op. Ook het eerder deze maand zo geroemde Haags kwartiertje bracht geen verandering, sterker nog Utrecht leek beter in het spel te komen.Toen Franken ook nog Verheydt, die graag zijn dertigste doelpunt van het seizoen had willen maken, eraf haalde (naar verluidt om hem wegens liesproblemen te sparen) voor Komljenovic was het eigenlijk al gedaan. Iedereen rekende op de drie punten, maar in de extra tijd schoot FC Utrecht speler Akharez de gelijkmaker achter Wentges. En dus worden de punten weer eens gedeeld.

De volgende wedstrijd staat vrijdag alweer op het programma. Dan speelt ADO in de laatste competitiewedstrijd thuis van het seizoen tegen FC Almere. Een week later wacht FC Emmen uit. En daarna beginnen de playoffs wedstrijden.