De Avondpost

Datum plaatsing: 23-11-1925 22:08:00

Een forsch gespeelden wedstrijd ADO-Velox eindigd in 3-1

In een forsch gespeelden wedstrijd is het den Hagenaars gelukt een der meest gevreesde concurrenten met een nederlaag huiswaarts te zenden. Met rust leidden de rood-groenen reeds met 3-0.

De eerste helft was de thuisclub overwegend sterker, en met ten weinig meer geluk had de stand hooger kunnen zijn. In de tweede helft wisten, na ongeveer een half uur de gasten het eenige doelpunt te maken, terwijl enkele minuten; later de stand reeds 3-1was, waarmede ook het einde kwam.

Bij de Hagenaars was, W. Tap de schutter, en wist, hoewel streng bewaakt wordende, twee fraaie doelpunten voor zijn rekening te nemen. De andere heeren zochten meermalen het doel op een verkeerde plaats. In.de verdediging van v.d. Burg in prachtconditie, terwijl Quax ook goed werk verrichtte. Van de gasten was de verdediging het sterkste gedeelte van het elftal. Zij had een zware taak.

Om ruim 2 uur laat scheidsrechter Gersie de beide volledige ploegen aftrappen. Direct neemt A.D.O. het offensief, doch de Graaf mist een prachtkans. Voortdurend zit het aanvalsquintet voor het doel van Velox, doch slecht schieten en goed verdedigen is oorzaak dat doelpunten uitblijven. Het weinige, dat Quax in dien tijd krijgt te verwerken, verricht hij naar behooren.

Dan volgt een periode dat Velox geheel ingesloten is, Eindelijk weet A.D.O. dooreen prachtschot van W. Tap de leiding te nemen. 1-0. Even later mist Velox een opgelegde kans om gelijk te maken. Steeds blijft de thuisclub sterker, doch alle schoten zijn slecht gericht. Bovendien houdt de Velox keeper enkele, fraaie schoten. 3 minuten voor rust kanjert W. Tap den bal na een vrijen trap in het net. 2-0.

Na de hervatting mist A.D.O. weder enkele mooie kansen. Het gladde veld deed nog al eens afbreuk aan het spel, De Utrechtenaren geven zich nog niet gewonnen, Hun aanvallen worden vinniger. Na ongeveer een half uur hebben zij succes. Wanneer de A.D.O, verdediging mist, maakt de linksbuiten het eerste tegenpunt 2-1, Nu wordt hard voor den gelijkmaker gestreden, doch na 5 minuten krijgt AD.O. een vrijen trap W. Tap plaatst naar Geijtenbeek, die zeer handig de stand op 3-l brengt. Het resteerende kwartier blijft de thuisclub de sterkere, doch weet het door slecht schieten niet in doelpunten uitte drukken. Als het eindsignaal klinkt heeft A.D.O. verdiend gewonnen.