Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 16-11-1925 21:37:00

Onverdiende nederlaag ADO bij Xerxes

Ook de tweede uitwedstrijd van A.D.O. te Rotterdam leverde een nederlaag op. Op het Feyenoordterrein werd A.D.O. door Xerxes met 3-2 geklopt. De beide vorige seizoenen ging 't met A.D.O. beter!

Voor de rust waren de Hagenaars bijna steeds in de meerderheid, doch vermochten dit niet in een doorboring van het Rotterdamsche doel uit te drukken, terwijl daarentegen Xerxes uit een drietal doorbraken op gelukkige wijze aan even veel doelpunten kwam.

Na de hervatting bestookte A.D.O. het eerste half uur onafgebroken het Xerxes-doel en in die periode wisten de gebroeders Tap met fraaie doelpunten de achterstand te 3-2 te verkleinen. Daarna was het spel meer verdeeld, doch kwam in den stand geen verandering meer. Had echter de Xerxes-doelman niet de medewerking gehad van lat en palen en liet scheidsrechter Israëls, wien wij wel eens beter hebben zien arbitreeren, kort voor het einde een voor elkeen duidelijk zichtbare hands der Rotterdammers in hun strafschopgebied niet passeren, het had er voor Xerxes nog lelijk uit gezien.

Bij de Hagenaars ging weer te weinig kracht van de vleugels uit en stelde W. Tap zich, in verband met den nieuwen buitenspelregel, ons inziens  niet gevaarlijk genoeg op. Wel speelde hij weer onder zeer strenge bewaking en de wijze waarop hij daaraan na de rust enkele malen ontkwam was schitterend.

Quax hoedde zich voor al te groot zelfvertrouwen en v. d. Graaf speelde al te fanatiek, waardoor voor A.D.O. vele mooie kansen te loor gingen.

Van net verloop van den strijd zij overigens vermeld, dat na ongeveer een half uur spelen is de handige linksbinnen van Xerxes een schuiver inzend waar Quax overheen valt. 1-0 Kort daarop doelpunt Xerxes uit een doorbraak wederom. 2-0. . Een missen in haar verdediging wordt even voor rust A.D.O. ten derde male noodlottig. 3-0

Twintig minuten na rust, nadat A.D.O. een zwaren druk op het Xerxes-doel heeft uitgeoefend, scoort eindelijk W. Tap met een prachtig schot tegen en brengt kort daarop G.Tap den stand op 3-2. Onder groote spanning komt dan het einde.

ADO is in deze competite nu reeds 4 punten kwijt en moet van nu af weinig of niet meer verliezen om pretendent voor de bovenste plaats te blijven