Datum plaatsing: 09-11-1925 21:03:00

weinig fraai spel bij ADO-SVW 3-1

Noch door A.D.O. noch door S.V.W. is in deze ontmoeting weinig fraais geboden.

Bij de Hagenaars, die tevergeefs hun vorm van de vorige week tegen Concordia zochten, ging weer te weinig kracht van de vleugels uit en werd daardoor een te peuterig spel gespeeld.

Pas na de rust waren de rood-groenen bijna onophoudelijk aanvallend, doch de stugge verdediging der Gorcummers kon steeds ingrijpen. Eerst 35 minuten na de hervatting, toen S. V. W. zichtbaar uitgespeeld raakte en de stand nog steeds gelijk was, kwam voor A. D. O. eindelijk succes en maakten de gebr. Tap kort na elkaar twee doelpunten.

Het begin was echter veelbelovend, als v. d. Graaf uit een voorzet van v. Hezik tegen de lat schiet, de bal bij Winterkamp belandt en Hezik diens voorzet keurig, hoewel juist in de handen van den keeper, inkopt. Na 10 minuten van vrijwel gelijk opgaand spel benut S.V.W.'s midvoor op fraaie wijze een voorzet van rechts (0-1). in een daarop volgende periode van overwicht der thuisclub schiet W. Tap tweemaal tegen de lat, doch profiteert daarna van een fout in de verdediging der gasten en maakt gelijk 1-1. Daarmede komt de rust.

Kort na de hervatting krijgt S. V. W. een prachtkans, doch benut deze niet. A. D. O. neemt dan meer en meer het spel in handen en S.V.W. moet zich voornamelijk tot verdedigen bepalen. Tien minuten voor het einde brengt G. Tap opluchting in de A. D. O.-harten door met een onverwachte schuiver den stand op 2-1 te brengen, terwijl enkele minuten daarna W Tap uit een throughpass van zijn broer er 3-1 van maakt.