Datum plaatsing: 19-04-2022 22:58:00

Verslag en foto's: Verheydt zorgt voor punt in restant duel met Jong PSV

Dinsdagavond werd de wedstrijd tegen Jong PSV verder gespeeld, nadat die op 11 maart in de 26e minuut met een 0-1 stand werd gestaakt nadat tot twee maal toe de stroom in het Cars Jeans Stadion was uitgevallen.

Op het wedstrijdformulier waren twee wijzigingen in de basis ten opzichte van die gestaakte wedstrijd aangebracht. Keeper Wentges nam de plek in van zijn collega Damen en Klas verving de geblesseerde Reemst.

Het stadion was voor deze wedstrijd op een doordeweekse avond redelijk gevuld. Het uitvak was overigens helemaal leeg.

Even was het voor het begin onrustig, één van de lichtmasten was namelijk tijdens de warming up uitgevallen. Gelukkig werd dit op tijd hersteld, zodat de wedstrijd een paar minuten later dan het gebruikelijke tijdstip alsnog kon beginnen.

De wedstrijd begon zoals hij bij de stroomstoring vorige maand was gestaakt. Met een vrije trap voor ADO langs de zijlijn. Die leverde helaas niets op.
Daarna waren er kansen voor Bourard en Catic, maar de Brabantse keeper Peersman hield zijn doel vooralsnog schoon tot de rust die overigens tien minuten zou duren.

ADO kreeg in de 53e minuut loon naar werken. Ricardo Kishna schoot op het doel van Peersman die de bal nog kon keren, maar in de rebound verschalkte Verheydt de Brabantse keeper: 1-1.
Lang kon alles wat geel groen is er niet van genieten, want een paar minuten later zette jong PSV speler Thomas de 1-2 op het scorebord. Even later was het toch weer raak voor Verheydt die op aangeven van Catic de stand weer gelijk trok: 2-2.
Daarna werd het echt spannend want beide ploegen gingen op jacht naar de winst. Kishna had een enorme kans op de 3-2, maar het schot ging rakelings langs het doel.
Trainer Giovanni Franken bracht een aantal wissels in. Breinburg en Severina werden ingebracht voor Catic en Bourard en later kwam Seedorf voor Matthys in het veld waarmee Franken een laatste aanvullende impuls gaf. In de blessuretijd was Kishna wederom dichtbij de winnende treffer, maar de bal raakte buitenkant paal. De tegenstander probeerde nog tijd te rekken, en maakte een aantal vreemde overtredingen. Het leverde allemaal niets op, de wedstrijd eindigde in 2-2.

Door het verdiende punt stijgt ADO een punt op de ranglijst, maar echt tevreden was men zeker niet. Er had meer in gezeten.

Zondagmiddag wordt er weer tegen een Jong elftal gespeeld. Dan is Jong FC Utrecht in het Cars Jeans Stadion de tegenstander.

Bekijk HIER  het verslag van de gestaakte wedstrijd op 11 maart.