Datum plaatsing: 15-04-2022 22:16:00

Verslag: ADO wint uitduel tegen jong AZ

ADO heeft de uitwedstrijd tegen jong AZ op het trainingscomplex de Wijdewormer te Alkmaar met 0-1 gewonnen door een doelpunt van topscorer Thomas Verheydt.

Trainer Giovanni Franke, die afgelopen dinsdag wegens ziekte niet bij de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht in de Domstad aanwezig kon zijn, was nog niet hersteld. Zijn taak werd vanavond overgenomen door assistent-trainer Edwin Grünholz.

In het begin van de wedstrijd viel er nog niet veel te beleven, er was veel balverlies aan beide zijden. Na de 20e minuut waren er wat kansen aan beide zijden, maar tot doelpunten kwam het niet.
Ruim een kwartier voor rust verliet Matthys geblesseerd het veld, Reemst was zijn vervanger.
Verheydt kwam wat later bijna tot scoren, maar jong AZ keeper Westerveld pareerde de inzet, waardoor de bal de lat raakte. De corner die daaruit voorkwam werd naast geschoten.
De rust werd zonder doelpunten bereikt.

In de rust bleef Reemst, die in de eerste helft de geblesseerde Matthys verving, geblesseerd in de kleedkamer achter, David Puclin kon daardoor in de 46e minuut zijn debuut voor ADO maken maken.
Net als in het begin van de eerste helft was er ook nu weer veel balverlies.
In de 67e minuut kwam ADO op voorsprong doordat Verheydt op aangeven van Kishna de keeper met een kopbal verschalkte: 0-1.
Na het doelpunt werd er door de meegereisde supporters van ADO zodanig gejuicht dat de boarding voor het uitvak van het trainingscomplex  daarna hersteld moest worden en de wedstrijd 10 minuten werd stilgelegd.
Daarna startte het spel wat rommelig op.  Er was nog een kans voor Steijn, maar de keeper bleef alert. In de laatste minuut van de reguliere tijd werd Bourard voor Kishna ingebracht. Er kwamen nog 14 minuten extra tijd bij, vanwege het herstel van het hek bij het uivak.
De eerder in het veld gekomen Catic die Severina verving was in de eindfase dicht bij de 0-2, maar ook nu weer bracht de Alkmaarse keeper redding. De wedstrijd eindigde in 0-1. Ondanks het mindere niveau van de wedstrijd, toch maar mooi de drie punten mee naar huis!

Vanavond verzekerde FC Emmen, die samen met ADO vorig seizoen degradeerde, zich van directe promotie terug naar de eredivisie. ADO maakt nog een hele kleine kans om op de tweede plek te eindigen en daardoor ook rechtstreeks te promoveren. Het zal er dus komende wedstrijden om spannen.

Volgende week dinsdag speelt ADO Den Haag thuis het restant van de wedstrijd tegen jong PSV. Die wedstrijd werd vorige maand in de 26e minuut bij een 0-1 voorsprong voor PSV gestaakt wegens een stroomstoring in het stadion waardoor tot tweemaal toe de verlichting van de lichtmasten en de stadionverlichting uitvielen. De wedstrijd begint om 20:00 in het Cars Jeans Stadion.