19 TOP 36 10 3 23 33
Algemeen Dagblad (oud)

Datum plaatsing: 02-04-1973 11:59:00

Bo Augusson aanwinst FC Den Haag

Bo Augusson, de vergeten speler van FC Den Haag, heeft na een verblijf van acht maanden in Nederland zijn kans op een vaste plaats in het eerste elftal van FC Den Haag gegrepen.

Hoewel de Zweedse middenvelder niet scoorde in de wedstrijd tegen FC Groningen (3-0) was zijn aandeel erg groot en gaf trainer Teunissen later toe deze test voor herhaling vatbaar te achten.

De klap van Feyenoord vorige week werd zodoende goed opgevangen. Vooral de wijze waarop FC Den Haag in het begin van de wedstrijd speelde sprak de 4000 supporters aan. Met gevarieerd voetbal werd de defensie van FC Groningen onder druk gezet. Harald Berg - als spitsspeier - verzette veel werk. Doordat ook vanuit het middenveld (dank zij Bo Augusson) goed werd aangesloten, wist de Groningse defensie zich al snel geen raad meer. Hetgeen tot kansen leidde die FC Den Haag ditmaal goed wist te benutten. De eerste keer, na 25 minuten, schoot Augusson de bal loodrecht omhoog, waarna Advocaat en doelman Nordström rnistastten. Harald Berg echter niet. Zijn voet zond de bal naar het net: 1-0. Een minuut lalt er werd Augusson door Koeman, die later met een kuitbeenblessure het veld verliet, binnen de verboden zone neergelegd, Mansveld benutte de strafschop.

De spanning vloeide door deze ontwikkeling heiiemaa.l weg. De tegenvallende Hans Bres gaf daarna nog een lage voorzet die de inlopende Advocaat verzilverde: 3-0. De wedstrijd was toen definitief beslist. Om nog grotere cijfers te voorkomen, hield trainer Groemewoud zoveel mogelijk spelers achter, hetgeen inderdaad de agressiviteit van FC Den Haag indamde.