Algemeen Dagblad (oud)

Datum plaatsing: 07-05-1973 10:33:00

Den Bosch vecht zich langs falend Den Haag

Doelpunt van Graal beslissend (2-1)
Een over alle linies falend FC Den Haag werd door FC Den Bosch met 2-1 geklopt. Opnieuw betekende dit een uitstekend resultaat van de Bosschenaren, wier indrukwekkende eindsprint echter hoogstwaarschijnlijk te laat is ingezet.

In het begin van dit zeker niet grootse duel heeft het er niet naar uitgezien dat de thuisclub uiteindelijk toch nog tot een gunstig resultaat zou komen. Wel begonnen de Bosschenaren aan een geweldig offensief, doch toen de Hagenaars dit geroutineerd hadden ingedamd en vervolgens meteen het middenveld onder controle namen, was het met de aanvalsdrift van FC Den Bosch gedaan.

GELUKKIG
Toch kwam FC Den Haag op gelukkige wijze aan een treffer. Augustson kon de score in de 37e minuut openen toen de Bossche doelman Van der Pluijm een hard en hoog schot vanaf de rand van het strafschopgebied verkeerd beoordeelde: 0-1. Direct daarop verving trainer  Jan Remmers Donkers door de geroutineerde Schuurmans, waardoor er rust kwam in de Bossche verdediging. Nu werd er ook meer aandacht besteed aan de opbouw van de aanvallen, waardoor de Bossche voorhoede enkele gevaarlijke acties tot voor het doel van Thie kon ondernemen. En een minuut voor rust sloeg Den Bosch toe. Uit een | hoekschop door Graaumans, hoog voor het Haagse doel geplaatst, kon de vrijstaande Beek, tot dat moment voortreffelijk door de Haagse debutant Ouwehand in bedwang gehouden, juist onder de lat inkoppen: 1-1.

BESLISSING
Toen in de vijfde minuut van de tweede helft Graul na een geweldige solo-actie van Ouwens uit diens voorzet maar voor het intrappen had (2-1) was het gebeurd met Den Haag. Door technisch beter voetbal konden de gasten wel een overwicht veroveren, maar ook nu bleef de aanvalslinie ver beneden de maat. Bij FC Den Haag speelde Mansveld niet mee. Hij was disciplinair gestraft. Zijn vervanger Ouwehand maakte weliswaar een goed debuut, maar kreeg van de uitstekend leidende Beek de gele kaart voor de neus toen hij Grol juist buiten het strafschopgebied hardhandig had gevloerd.