Datum plaatsing: 12-04-2022 15:47:00

Verslag: oefenduel Utrecht - ADO Den Haag eindigt in 3-1

ADO Den Haag speelde dinsdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door FC Utrecht.

De wedstrijd vond achter gesloten deuren plaats, maar kon toch nog bekeken worden via een helaas haperende en later stilstaande livestream van FC Utrecht.

Bij ADO begonnen de drie recent aangetrokken spelers Rodriguez, Puclin en Pires in de basis om wedstrijdritme op te doen.

Beide teams waren in het begin van de wedstrijd redelijk aan elkaar gewaagd, maar Utrecht had meer kansen en daardoor overwicht. Keeper Kilian Nikiema verrichte een aantal malen goede reddingen, zo ook net voor de rust waardoor de eerste helft zonder doelpunten werd afgesloten.

In de rust bleeft doelman Nikiema in de kleedkamer achter, doelman David van de Riet nam in de tweede helft zijn plaats waar. Ook Michael Mulder werd vervangen, zijn vervanger was  Finn van Breemen.

Utrecht benutte in in het tweede deel van de wedstrijd de kansen dan weer wel. De net voor Van de Streek ingevallen Shein gaf in de 49e minuut de bal voor op Mahi die de bal achter Den Haag keeper Van de Riet schoot schoot: 1-0.
Vier minuten later werd het 2-0 door een onhoudbaar hard schot op het doel door Almqvist.
In de 59e minuut bracht  Ter Avest de 3-0 op het scorebord.
Daarna bracht de gelegenheidstrainer Levi Schwiebbe zes wissels in. Onder andere de drie nieuwe spelers Puclin en Pires werden vervangen door reserves die voornamelijk in de O21 spelen.  Ook Utrecht bracht een aantal wissels in.
ADO maakte de stand in de 72e minuut wat draaglijker. Bourard scoorde vanuit een vrije trap: 3-1.

Daarna werd er niet meer gescoord, zodat de wedstrijd in 3-1 winst voor FC Utrecht eindigde.