Datum plaatsing: 01-04-2022 22:11:00

Verslag en foto's: ADO verplettert VVV Venlo

ADO Den Haag heeft in de uitwedstrijd met 0-5 gewonnen. Drie van de vijf doelpunten kwamen op naam van topscorer Thomas Verheydt.

ADO trainer Franken kon deze wedstrijd geen beroep doen op de geschorste Amofa.

De trainer stelde Severina ten koste van Reemst in de basis op. De nieuwe aanwinst Guillem Rodriguez begon op de bank. Bij VVV startte Kees de Boer, die eerder voor ADO uitkwam, in de basis.

Een uur of wat voor de wedstrijd begon het licht te sneeuwen, en dat hield tot en met de laatste minuut van de wedstrijd aan. Dus het was echt koel in de Koel.

ADO begon goed aan de wedstrijd. Severina gaf de bal voor aan Verheydt die de bal achter keeper Van Crooij werkte: 0-1. Even daarna was Asante dicht bij een doelpunt, maar de bal ging over het doel. VVV had daarna tweemaal de kans op de gelijkmaker, maar de ball kwam op de lat en bij een latere kans rakelings over het net. Severina was daarna dicht bij een treffer maar de bal rolde net niet in het doel. Aan het eind van de eerste helft brak VVV speler Venema aan de andere kant door, zijn schot werd door de Haagse verdediging geblokt. Na de thee werd kwam ADO ongewijzigd het veld in. In de 47e minuut bracht Steijn de stand op 0-2. En even later was het weer raak voor Verheydt die de 0-3 op het scorebord zette. VVV deelde nog wel wat serieuze speldenprikjes met behoorlijke doelkansen uit, maar Wentges wist zijn doel schoon te houden. ADO zelf wist de kansen beter te benutten. Bijvoorbeeld Kishna die in de 61e minuut de Limburgse keeper verschalkte: 0-4. In de 71e minuut paste trainer Giovanni Franken drie wissels toe. Bourard, Reemst en Michael Mulder kwamen in het veld voor Severina, Breinburg en Janmaat. ADO ging lustig door met scoren. Verheydt maakte op slag van het Haags kwartiertje zijn derde doelpunt van de wedstrijd: 0-5. Ondertussen stond de vierde wissel van ADO Seedorf klaar om Kishna te vervangen, die na het vijfde doelpunt van ADO het veld mocht betreden. Naderhand werd ook Klas gewisseld, voor hem kwam Komljenovic in het veld. Wat een luxe na de mindere wedstrijden de afgelopen weken. Drie zeer verdiende punten mee naar huis. Dat geef zelfvertrouwen voor de play-offs waar het team van trainer Giovanni Franken zich op richt. Volgende week vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport