Datum plaatsing: 26-03-2022 01:01:00

Verslag en foto's: ADO over de knie bij FC Dordrecht

ADO Den Haag heeft vrijdagavond geen goede zaken gedaan in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door de 'Schapenkoppen'.

De wedstrijd had een late begintijd, namelijk om 21:00u. Een uur later dus dan gebruikelijk. Dit in verband met de wedstrijd die jong Oranje eerder op de avond speelde tegen jong Bulgarije.

ADO trainer Giovanni Franken koos er deze wedstrijd voor om Hugo Wentges het doel te laten verdedigen. De keeper die Koopmans die met een langdurige blessure kampt verving,  was op het tweede plan geraakt nadat Alessandro Damen was gehaald.
Verder startte Janmaat dit keer in de basis en Breinburg en Kishna begonnen op de bank.

Over de eerste helft in de vorige wedstrijd, die gelijkspel tegen Telstar opleverde, konden we kort zijn. En dat geldt ook voor deze wedstrijd. Het spel was slecht, ADO had weinig tot niets in te brengen en kwam in de 38e minuut op achterstand door een eigen doelpunt van Klas. De middenvelder probeerde een voorzet met zijn hoofd weg te werken, maar in plaats daarvan kopte hij de bal ongelukkigerwijze achter Wentges: 0-1.
Een minuut voor het eind van de eerste helft maakte Klas zijn fout goed. Op aangeven van Steijn zette hij de 1-1 op het scorebord.

Direct na de rust kreeg ADO bijna weer een doelpunt om de oren, maar Wentges bleef alert en bracht redding.
In de 51e minuut was het dan wel raak, Conteh bracht FC Dordrecht met een afstandschot op 2-1 voorsprong. Drie minuten later was Donkor de Haagse verdediging te slim af en was het al meteen 3-1 voor de thuisploeg.
Verheydt had even daarna de kans om ADO weer terug te brengen in de wedstrijd. Nadat er een overtreding op Breinburg (die in het veld was gekomen voor Reemst)  in de 16 was gemaakt, kende scheidsrechter Vos ADO een penalty toe. Verheydt benutte de strafschop niet goed, de bal kwam op de paal van het doel van Bossin.
Ook een afstandsschot van Steijn, van wel 30 meter raakte het houtwerk, dit keer de lat, in plaats van in het doel.
Daarna waren er nog wat opstootjes. Eén vond bij de dugout van de Dordtenaren plaats. Kemper en de reserve doelman van de thuisclub, Joey Koorevaar, kregen daarna de gele kaart voorgehouden.
Een kans om terug te komen in de wedstrijd zat er niet meer in. Dankzij keeper Wentges die vele malen redding bracht werd de schade niet erger. De wedstrijd werd met de 3-1 voorsprong voor FC Dordrecht afgesloten.

ADO maakt nu geen kans meer op een directe promotieplaats en kan zich dus gaan richten op de playoffs. Maar eerst zijn er nog een aantal wedstrijden te spelen, waaronder die tegen VVV Venlo vrijdag in Venlo.