Datum plaatsing: 21-03-2022 23:30:00

Verslag en foto's: ADO komt met de schrik vrij in duel met Telstar

ADO Den Haag heeft maandagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van 'De Witte Leeuwen'. De winst kwam pas drie minuten voor tijd, door een treffer van Catic, op het scorebord te staan.

Eerder dit seizoen werd het in de uitwedstrijd op 19 november  0-2 voor ADO. Doelpuntenmakers waren toen Thomas Verheydt en de inmiddels naar het Schotse Aberdeen FC verkaste Vicente Besuijen.

Vanavond stelde trainer Gionvanni Franken dezelfde spelers in de basis op als in de wedstrijd afgelopen vrijdagavond tegen Volendam.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. ADO speelde slecht en rommelig en de tegenstander was sterker. Aan beide kanten werd slechts de lat geraakt en het enige opmerkelijke verder was de buiteling van scheidsrechter Hensgens randje 16 toen hij in botsing kwam met Bourard.
ADO kon opgelucht de kleedkamer opzoeken voor de rust, want de beste kansen waren er voor Telstar.

Na de rust kwam Janmaat in het veld voor de in de kleedkamer achtergebleven Amofa. ADO begon sterk aan de tweede helft en was in de 46e minuut, na een door Steijn genomen vrije trap net buiten de 16, dicht bij een doelpunt. Vier minuten later legde scheidsrechter Hensgens de bal op de stip, nadat Verheydt in de 16 werd vastgehouden. Verheydt benutte de penalty, waardoor ADO op 1-0 voorsprong kwam. Wat later was Verheydt dicht bij een tweede doelpunt toen hij aangespeeld werd door Reemst, de bal kwam echter buitenkant paal terecht.
Telstar zette daarna druk en maakte gelijk door een doelpunt van Plet. Keeper Damen probeerde de hoge voorzet weg te werken. Dat lukte hem niet helemaal, waardoor de bal voor de voeten van een Telstarspeler kwam, die de bal voorzette op Plet die daarna ongehinderd de bal in het doel kon werken: 1-1.
De wedstrijd leek wederom net als de afgelopen wedstrijden tegen Eindhoven en Volendam in gelijkspel te eindigen, maar Catic scoorde drie punten voor de officiele speeltijd eindigde, door doelman Koeman door de benen te spelen, waardoor alsnog de winst op het scorebord verscheen.

Een slechte wedstrijd, maar de eerste drie punten zijn binnen voor trainer Giovanni Franken, die na het vertrek van trainer Ruud Brood genoegen moest nemen met 1 maal verlies en 2 maal gelijkspel.

Vrijdag speelt ADO uit tegen FC Dordrecht. De wedstrijd begint later dan normaal, namelijk om 21:00u.