Datum plaatsing: 18-03-2022 23:37:00

Verslag en foto's: ADO verliest voorsprong op Volendam in laatste seconde

ADO Den Haag heeft in eigen huis de 1-0 voorsprong door Bourard in de allerlaatste seconde verloren zien gaan door een doelpunt van Mirani, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1 gelijkspel.

Trainer Giovanni Franken liet Klas die afgelopen maandag na een aantal wedstrijden weer mee kon spelen in de basis beginnen. Kishna werd rust gegund voor de thuiswedstrijd aanstaande maandag tegen Telstar. Janmaat begon na langdurig blessureleed op de bank.

Er was van alles uit de kast gehaald om de sfeer voor de wedstrijd begon feestelijk te laten zijn. Het goedgevulde stadion incl. een vol uitvak kon genieten van een optreden van DJ Chuckie en er werden vuurwerk en geel/groene rookpotten ontstoken.

Toen de rook was opgetrokken zagen de toeschouwers dat Volendam meteen al in de eerste minuut een goede kans had gecreëerd.
Bij ADO viel er in de twaalfde minuut de eerste kans te noteren, de bal ging echter rakelings over het doel van Volendamkeeper Stankovic.
Het spel was aan beide zijden rommelig en de wederzijdse kansen werden niet benut. Ook Verheydt kreeg de bal maar niet in het doel. Na balverlies van de Volendamse verdediging kwam hij een teenlengte tekort om ADO op voorsprong te brengen. De rust werd derhalve met de stand ingegaan als waarmee de wedstrijd begonnen was.

Een minuut na de rust verzuimde scheidsrechter Jeroen Manschot de bal op de stip te leggen, nadat er in de 16 meter op Steijn een overtreding was begaan.
Daarna was het bijna raak voor Volendam, keeper Damen kon de bal echter met een katachtige beweging op de paal tikken.
Kansen waren er aan beiden zijden genoeg, want ook de weer goed meedraaiende jongelling Reemst had met een afstandschot de openingstreffer op zijn schoen, maar de bal vloog net langs het Volendamse doel. Het doelpunt wilde maar niet vallen, ook niet na een hard schot van Verheydt die 'slechts' de lat raakte.
Vlak voor het Haags kwartiertje maakte Janmaat zijn rentree ten koste van Klas.
Eindelijk kwam dan in de 80e minuut de 1-0 op het scorebord te staan. Bourard zette ADO op voorsprong. Daarna was het nog even nagelbijten, want de kansenregen bleef gewoon doorgaan. Helaas in de allerlaatste seconde van de extra vijf minuten speeltijd kopte Mirani de gelijkmaker in het Haagse doel.

ADO moet dus net als afgelopen maandag tegen Eindhoven genoegen nemen met een punt.

Dan moet de volle buit van drie punten aanstaande maandag maar worden gepakt  in de thuiswedstrijd tegen Telstar! De wedstrijd begint om 20:00u in het Cars Jeans Stadion