Datum plaatsing: 14-03-2022 22:00:00

Verslag en foto's: Gelijkspel ADO Den Haag in lichtstad Eindhoven

ADO speelde op maandag het inhaalduel tegen FC Eindhoven. De uitwedstrijd eindigde in 1-1.

De wedstrijd tegen de Brabanders die oorspronkelijk gepland stond op vrijdag 18 februari ging op die datum niet door vanwege de vele positief op corona geteste spelers van beide clubs. Overigens werden alle wedstrijden in die ronde van de Keuken Kampioen divisie afgelast door de zware storm Eunice die er ook nog voor zorgde dat het dak van het Cars Jeans Stadion beschadigd werd.

Trainer Giovanni Franken begon met dezelfde opstelling aan de wedstrijd als die van afgelopen vrijdagavond thuis tegen Jong PSV. Die wedstrijd werd in de 25e minuut gestaakt vanwege een stroomstoring.

Vandaag was er zoals er te verwachten was licht in lichtstad Eindhoven en dus kon de wedstrijd op tijd beginnen.

ADO had in het eerste kwartier het meeste balbezit, maar dat leverde geen voordeel op.
Daarna werd de wedstrijd wat spannender. In de 18e minuut overrompelde de thuisploeg de Haagse defensie, maar ADO wist de aanval goed te weerstaan.
Drie minuten later kopte Verheydt op aangeven van Kemper de bal naar Steijn die keeper Bertrams verschalkte: 0-1.
Na nog wat kansjes aan beide zijden werd de rust met 0-1 bereikt.

De tweede helft begon zonder dat er gewisseld was.
De eerste kans in de tweede helft was voor Catic, die de bal in de 52e minuut recht in de handen van keeper Bertrams schoot.
Eindhoven werd wat feller qua aanvallen. Voor de Eindhovenaren stond deze wedstrijd namelijk in het teken van de derde periode. Bij winst zouden ze namelijk periodekampioen worden.

Nadat Eindhoven In de 62e minuut gevaar stichtte voor het Haagse doel, sprintte Catic naar de andere kant. Keeper Bertrams kwam ver zijn doel uit en blokkeerde de aanval. Ook de aanval daarna van Kishna werd gestopt.
In de 66e minuut was het dan wel raak, maar dan aan de overkant. Sleegers zette de gelijkmaker op het scorebord. ADO Den Haag speler Amofa op zijn beurt was dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot raakte de lat.
Terwijl Eindhoven daarna kans op kans wist te creëren, maar niet afmaakte wisselde trainer Giovanni Franken Reemst voor Klas op slag van het Haags kwartiertje.
Eindhoven bleef aanvallen en stelde keeper Damen danig op proef.
In de 79e minuut werd Kishna door Severina vervangen, zes minuten later kwam Michael Mulder voor Amofa in het veld. Het mocht niet baten, de wedstrijd eindigde ondanks een grote kans voor Eindhoven in de allerlaatste minuut van de zes minuten exra speeltijd met het 1-1 gelijkspel, wat voor ADO een schamel puntje is, maar vooral een domper voor de Brabanders was, omdat zij de derde periode kampioenschap aan hun neus voorbij zagen gaan aangezien hun concurrent FC Emmen deze avond van medeconcurrent Volendam won.

Vrijdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Volendam op het programma.