Datum plaatsing: 07-03-2022 22:04:00

Verslag en foto's: ADO verliest in doelpuntrijk duel van Jong Ajax

ADO Den Haag heeft maandagavond de uitwedstrijd vam jong Ajax op sportpark De Toekomst met 6-3 verloren.

Na ruim drie weken door verschillende redenen (coronagevallen, beschadigd dak stadion door storm Eunice) niet in actie te zijn gekomen, heeft ADO vanwege de geplande inhaalwedstrijden drukke weken voor de boeg. Maandagavond speelde ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen jong Ajax.

In de voorgaande weken was er op bestuurlijk gebied ook het een en ander gebeurd. De rechter had uitspraak gedaan, waardoor ADO Den Haag onder de nieuwe eigenaar Bolt Globalons verder kan gaan. Verder is trainer Ruud Brood  vertrokken en is voormalig assistent-trainer Giovanni Franken nu voorlopig aangesteld als hoofdtrainer met Edwin Grunholz als assistent.

Trainer Franken kon geen beroep doen op Klas, Benjamin Reemst was zijn vervanger en maakte zijn debuut in de basis.
Sem Steijn, die een paar wedstrijden niet inzetbaar was, begon deze wedstrijd  weer in de basis.

In het eerste kwartier van de wedstrijd vielen er aan beide zijden geen kansen te noteren.
In de 18e minuut opende Mohammed Kudus de score van de Amsterdammers, nadat ADO Den Haag keeper Damen op het verkeerde been was gezet. Even later wist Damen eenzelfde aanval van Kudus wel te pareren.
In de 21e minuut zette Ricarde Kishna op aangeven van debutant  Reemst de 1-1 op het scorebord.
Daarna had  Steijn na een assist van Reemst ADO op voorsprong kunnen brengen, maar tot een doelpunt kwam het niet.
De tegenstander wist een kans wel goed te benutten: Danilo bracht de stand op 2-1.
Dezelfde Danilo zorgde er vlak voor rust voor dat ADO dieper in de problemen kwam. ADO doelman Damen haalde Danilo in de 16 neer die overigens makkelijk ging liggen  en dus kreeg Damen van scheidsrechter Gansner geel. Kudus  schoot Ajax daarna vanaf de 11 meter naar de 3-1.

ADO wist na nog een doelpunt van de Amsterdammers om de oren te hebben gekregen in de tweede helft in twee minuten tijd nog terug te komen tot 4-3 door doelpunten van Verheydt en Steijn. Maar kon niet voorkomen dat Kudus de 5-3 scoorde. Het werd nog erger. In de 83 minuut kwam de 6-3 uit een onterecht gegeven penalty. Unuvar profiteerde via een panenka.

Tja, even de nieuwe trainer Giovanni Franken wat moed geven.  Er zijn nog de zgn. lichtpuntjes. De voorgaande trainers Brood en Groenendijk verloren ook hun eerste wedstrijd nadat hun voorganger was ontslagen.

Bovendien bllijft het vreemd dat een speler die zondagmiddag in de eredivisie wedstrijdminuten maakte maandagavond in de eerste divisie mag spelen en dat terwijl de transferwindow gesloten is. Een speler die vanavond dan ook nog eens drie van de zes doelpunten voor zijn rekening nam.

Vrijdagavond 11 maart speelt ADO thuis tegen het volgende jonge team van een eredivisieclub, Dan is jong PSV de tegenstander. De wedstrijd begint om 20:00u in het Cars Jeans Stadion.