Datum plaatsing: 29-06-1967 15:54:00

Opstootjes tijdens Golden Gates Gales -Wolves

De Golden Gates Gales en de Los Angeles Wolves zullen vrijdagavond in het L.A. Coliseum de United Soccer Association een vervolg geven aan de onrustige wedstrijd van woensdag waarin:

1) Te zien was dat de teams letterlijk worstelend over het veld gingen in de wedstrijd die gisteravond in Zuid Californie en Yuma Ariz rechstreeks op TV werd uitgezonden.
2) Ook was te zien dat de Gales in het Kezar Stadion door de 1-0 overwinning aansluiting met de Wolves kregen.
3) Twee Wolves spelers die naar het ziekenhuis moesten, een met een enkelfractuur de ander met en gebroken rib,
4) Drie spelers het veld werden uitgestuurd. Harry Heinen van de Gales en Ernie Hunt en Derek Dougan van de Wolves
5) En een vuistgevecht zagen. Zoals die van Mike Bailey van de Wolves die San Fransico's speler Theo van der Burgh tot buiten het veld achterna ging en daar een emmer koud water van Dick Advocaat, die in club kostuum op de bank zat, over zich heen kreeg. Bailey richtte daarna zijn woede op Advocaat en bezorgde hem een bult ter grootte van een walnoot onder de middenvelders linkeroog. Daarop doken de resterende Gales spelers massaal op Bailey.

De scheidsrechter Carlos J. Ubieta, die Heynen, Hunt en Dougan al het veld had uitgestuurd liet Bailey de resterende minuten van de wedstrijd nog in het veld staan.

Ubieta, een 36-jarige geboren Nicaraguaan, die al sinds 1954 in San Francisco woont was de wedstrijd toegewezen gezien de recente kritiek op de incompetentie van de andere scheidsrechters.

Van der Burch, een van de beste verdedigers in de USA legde na 17 minuten de 23-jarige linksbuiten Dave Wagstaffe neer, die het veld afgedragen moest worden en officials van Wolverhampton Wanderers (die onder de naam Wolves spelen), meldden later dat de speler zijn rechterenkel had gebroken.

Paddy Buckley, de 20-jarige invaller voor de geblesseerde Wagtstaffe hield het zeven minuten vol, voor hij het veld moest verlaten met een gebroken rib.

Piet de Zoete wist in de 43e minuut van dertig meter afstand Wolves keeper Fred Davies te verschalken wat zowel de rust- als de eindstand op 1-0 bracht.