support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 RJC 8 6 1 1 19
2 ADO 8 4 3 1 15
3 EMM 8 4 3 1 15
4 VVV 8 4 2 2 14
5 GRA 8 4 2 2 14
6 GRO 8 4 1 3 13
7 CAM 8 4 1 3 13
8 JPS 8 4 1 3 13
9 EIN 7 2 5 0 11
10 WII 7 3 2 2 11
11 DOR 8 2 5 1 11
12 JAZ 8 3 2 3 11
13 JUT 7 3 1 3 10
14 HEL 8 3 1 4 10
15 DBO 8 3 0 5 9
16 MVV 7 2 1 4 7
17 NAC 7 2 1 4 7
18 TOP 7 1 1 5 4
19 TEL 8 1 1 6 4
20 JAJ 8 0 2 6 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 06-08-1975 15:45:00

Boskov "Wij komen bij eerste vier"


"F.C. Den Haag moet bij de eerste vier in de eredivisie kunnen komen. De kans dat wij in het Europa-Cup II-toernooi hoog eindigen is groot".


Een keiharde, optimistische uitspraken van de Joegoslaaf Vujadin Boskov die F.C. Den Haag vorig jaar in zijn eerste seizoen in Nederland niet verder dan een tiende plaats in de competitie wist te brengen.


Winst in de KVNB-bekerfinale tegen FC Twente maakte echter alles weer goed. Het zag er geruime tijd naar uit dat FC Den Haag zijn nieuwe coach aan Feyenoord zou kwijtraken. De beide clubs konden het echter over de financiële kant van de zaak niet eens worden.

Boskov begint aan zijn tweede seizoen bij de Hagenaars en hij ziet zeker nadat zijn club wel met Fyenoord tot overeenstemming kwam over de transfer van Lex Schoenmaker grote mogelijkheden."Dat eerste jaar in Nederland is goed geweest. Ik ken nu alle clubs. Wij zullen geen onnodige punten meer verspelen, zoals vorig jaar tegen de laaggeplaatsten. Thuis behaalde we veel te weinig punten"


Topspeler
Schoenmaker zal zich bij ons weer tot een topspeler kunnen ontwikkelen Nu weet hij dat hij elke week in het eerste team speelt. Bij Feyenoord leefde hij in voortdurende onzekerheid. Ik zie hem met sprongen vooruitgaan. Hij leeft voor voetbal, hij praat nergens anders over. Een kwartier voor de training loopt hij al met een bal op het veld rond. Een goed teken".

Tegenover de komst van Lex Schoenmaker naar zijn oude club ADO stond het vertrek van Tscheu-La Ling, de man die door velen als een van de grootste talenten in ons land wordt beschouwd. Ling mocht naar Ajax vertrekken niet in de laatste plaats omdat hij bij de meeste FC Den Haag-spelers niet meer zo gewild was. Men verweet hem te weinig inzet aan de dag te ,leggen tijdens competitiewedstrijden. Den Haag verloor na Dusbaba (vorig seizoen) zijn tweede jeugdige topper aan Ajax. "Af en toe denk je, waar doe je het allemaal voor. Wij hebben ons voor een groot deel met de eugd beziggehouden. Je begeleidt ze optimaal en als het dan zover is dat ze gerijpt zijn, worden ze weggekocht", zegt Eddy Hartmaan, manager van FC Den Haag. Vijf jeugdige spelers werden naar FC Vlaardingen overgedaan, terwijl Cees Storm die bij Den Haag nimmer zijn draai vond, naar de Graafschap vertrok. Uit eigen kweek werden vijf jongeren aan de FC Den Haag-selectie toegevoegd. Uit Noorwegen kwam de 18-jarige Hoger Albertsen over.


Volbeladen
Nimmer heeft FC Den Haag een zo volbeladen programma voor de start van de competitie afgewerkt. "Omdat wij Europa-Cupvoetbal spelen, is het goed zoveel mogelijk wedstrijden tegen verschillende buitenlandse teams te spelen. Wij ontmoeten de komende maanden onder andere het Franse nationale elftal, AEK Athene, Valencia en een aantal Joegoslavische clubs. We moeten optimaal in conditie zijn. Competitievoetbal en dan nog eens wedstrijden voor de KNVBbeker en Europa-Cupwedstrijden vragen er om"


Investeren
"Ik heb wel eens verteld, zeker toen Den Haag niet zo goed draaide, dat het mijn grote wens was om voor een echte topclub te kunnen werken. Ik geloof dat FC Den Haag dit seizoen de kans moet aangrijpen om aan te tonen dat, wij een topclub zijn. De mogelijkheden zijn er en het bestuur wil investeren. Zij maakten het mogelijk in 10o maanden Perazïc, Van Leeuwen, Albertsen en Schoenmaker aan te trekken".

Boskov rekent er op dat zij team de eerste ronde in het Europa-Cupavontuur tegen de Deense bekerwinnaar Vejle zal overleven. "Ik heb ze in Joegoslavië voor de intertotocompetitie zien spelen. Ik moet zeggen het is een groots amateurelftal, maar door ons Wel te pakken."

Bron Limburgs dagblad