19 TOP 36 10 3 23 33
20 JUT 36 5 9 22 24

Datum plaatsing: 11-02-2022 23:36:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag verkijkt zich op MVV

ADO Den Haag heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-3 van MVV Maastricht verloren en heeft zich daarmee een slechte dienst bewezen.

ADO hoopte op een makkelijke thuiswedstrijd, zoals uit de interviews met de media voorafgaand aan de wedstrijd  bleek, om zo zicht te houden op een directe promotieplaats.

De uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen MVV werd met maar liefst 2-6 gewonnen. Waarschijnlijk dat door die grote winst van ADO in die wedstrijd en het 0-5 verlies van MVV in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo vorige week, dat de Maastrichtse ploeg door ADO onderschat werd, want het team van Ruud Brood had vanavond grote moeite om zich staande te houden tegen het Limburgse team.

De toeschouwers die vanwege de nog geldende coronaregels voornamelijk uit seizoenkaarthouders bestonden zagen een eerste helft die ronduit slecht  te noemen was.
ADO had wel wat kansjes, maar de passes waren onnauwkeurig. De tegenstander wist de kansen die uit razendsnelle counters voorkwamen wel goed te benutten. Na 32 minuten stond het al 0-2 door doelpunten van Remans en Lake.
Trainer Ruud Brood bracht daarna aanvaller Van Mil in het veld voor Amofa.
Pas net voor de thee waren er dan eindelijk schoten op doel van Bourard, Kishna en Verheydt, maar daar had keeper Romain Matthys geen moeite mee.

In de rust bleef Severina in de kleedkamer achter, zijn vervanger werd Michael Mulder. De tweede helft was nog maar twee minuten oud toen Verheydt zijn 20e doelpunt van het seizoen scoorde en ADO op 1-2 zette. Maar het tegendoelpunt liet niet lang op zich wachten. Lake maakte zijn tweede doelpunt deze avond: 1-3.
ADO ging gesterkt door het publiek op jacht naar de aansluitingstreffer. Daar moest men tot de 77e minuut op wachten toen Van Mil die tot nu toe nog maar weinig in het eerste elftal heeft mogen spelen de 2-3 inschoot. Verheydt hinderde bij de aanval dan wel de Maastrichtse keeper maar scheidsrechter Ruperti vond het niet onreglementair en keurde het doelpunt van Van Mil goed.
Het was nog even spannend of de gelijkmaker op het scorebord zou komen te staan, maar de enige kans voor ADO daarop was Bourard die in de blessuretijd op de kruising schoot en zodoende bleef de stand 2-3 in het voordeel van MVV.

Volgende week vrijdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven dat vanavond in de uitwedstrijd tegen Top Oss won.