De Avondpost

Datum plaatsing: 16-04-1923 23:23:00

Degradatie voor ADO onafwendbare: ADO-Hilversum 1-2

ADO verloor op het kantje af van Hilversum (1-2) en is door die nederlaag voorgoed op de derde noodlottige plaats terecht gekomen. Degradatie is onafwendbaar. Voor het Haagsche voetbal een harde slag!

ADO heeft Heezik op de rechtsbuitenplaats, Hilversum is volledig.

Als scheidsreenter Aarts voor den aftrap fluit, krijgen we direct een flink aanpakken van de thuisclub. Na enkele minuten ontsnapt het doel der gasten wonderlijk aan een doorboring. Steeds zwerven de rood-groenen om den Hilversum-keeper, maar vele kansen blijven alle onbenut. Vlak voor doel wordt over of naast geschoten.

De gasten ondernemen nu ook enkele aanvallen, maar de ADO-verdedging is in goeden vorm. Valk houdt enkele mooie schoten. Plotseling een vlugge uitval der Gooilanders, een voorzet van rechts en de midvoor schiet den bal langs Valk 0-1. Nadat ADO door slecht schieten enkele mooie kansen laat voorbijgaan, treedt de rust in.

In de tweede helft begint Hilversum mooi spel te vertoonen. Dan Komt de bal bij Winterkamp, deze passeert alles, en schiet hard op doel. De Hilversumse keeper bewerkt dezen tot corner. Hezik zet mooi voor en na eenig heen en weer getrap kondigen luide hoera's den gelijkmaker aan 1-1.

Beide partijen blijven fanatiek aanvallen, de bal is nu voor het eene doel en terstond weer voor het andere. ADO mist door slecht voorhoede spel enkele prachtkansen. Bij een schermutseling voor het ADO doel begaat een der backs een overtreding. Scheidsrechter Aarts geeft hiervoor een vrijen schop; deze gaat in het zijnet.

De thuisclub forceert nog enkele corners, welke evenwel niets opleveren. 5 minuten voor het einde maakt Hilversum uit een voorzet van rechts het winnende punt-1-2.

ADO spant zich nog even reusachtig in, de Graaf breekt mooi door, doch schiet juist naast.

Het einde komt met 1-2. Een gelijK spelwas een betere verhouding geweest. Na afloop protesteerde Hilversum tegen het niet toekennen van een strafschop. De scheidsrechter laat dezen nemen en de bal wordt door Hilversum ingezet.