De Avondpost

Datum plaatsing: 09-04-1923 23:10:00

ADO moet tevreden zijn met 1 punt: ADO-ZFC 2-2

ADO heeft Cools, op de rechtsbuitenplaats. ZFC verschijnt met 1 invaller. Er is veel publiek, als scheidsrechter Bisselick beginnen fluit.

De felle wind die dwars over het veld slaat, doet den bal telkenmale van richting veranderen. Als er 25 minuten gespeeld is ontkomt het ADO-doel, ternauwernood aan een doorboring. Een oogenblik later evenwel schiet de midvoor der gasten na een mooien voorzet hard in het doel 0-1. 2 minuten later trapt dezelfde speler, wederom na een voorzet van den rechtsbuiten, den bal langs Valk 0-2.

ADO niet ontmoedigd, pakt flink aan. Als Tap den bal mooi, aangeeft heeft de Graaf hem maar voor het intrappen 1-2. Met die stand komt de rust

Na de thee ontwikkelt zich terstond een vurig spel. De Zaandammers verdedigen sterk. ADO doet zijn best voor den gelijkmaker, maar er wordt voor het doel te lang getreuzeld. De uitvallen van ZFC zijn zeer gevaarlijk. Na 20 minuten dringt de thuisclub algemeen op, de bal draait steeds om den keeper.

Eindelijk maakt Tap met een laag schot den gelijkmaker 2-2.

Van beide partijen zien we nu nog eenige vinnige aanvallen. Als het eindsignaal klinkt hebben de beide clubs de punten gedeeld, waarmee ADO zeer tevreden mag zijn.