Datum plaatsing: 25-01-2022 23:26:00

Verslag en foto's: ADO na winst op Excelsior op de derde plek

ADO Den Haag heeft de inhaalwedstrijd uit tegen Excelsior met 2-3 gewonnen, waardoor er zicht blijft op een plek die directe promotie inhoudt.

Na de zeperd van ADO bij Roda JC (5-0 verlies) afgelopen vrijdag, stond vanavond de inhaalwedstrijd tegen Excelsior op het programma. De wedstrijd stond oorspronkelijk op 9 januari als eerste wedstrijd na de winterstop op het programma, maar bij thuisclub Excelsior waren volgens de berichtgeving zoveel spelers met een positief testresultaat dat zij geen elftal konden opstellen.

ADO heeft de afgelopen week twee maal op rij verloren, na acht maal op rij winst te hebben geboekt. Eerst werd de bekerwedstrijd vorige week in Waalwijk na verlenging met een 3-2 eindstand verloren, en daarna werd de Haagse formatie afgelopen vrijdag door Roda JC met 5-0 verslagen.

Trainer Ruud Brood kon vanavond niet beschikken over Besuijen die afgelopen  maandag een overstap maakte naar het Schotse Aberdeen FC. Catic nam deze wedstrijd de plek van Besuijen waar.
Kishna, Janmaat en Kemper waren nog niet inzetbaar, zij kampen nog met de gevolgen van een blessure.
Daarentegen kon Brood wel weer een beroep doen op Breinburg en begon Verheydt die afgelopen vrijdag tegen Roda maar één helft mee kon spelen, net als Breinburg in de basis.

In de tweede minuut van de wedstrijd moest ADO-keeper Koopmans al handelend optreden, daarbij kwam hij lelijk ten val waarbij zijn schouder uit de kom schoot. De 19-jarige jonge tweede keeper Wentges had gelukkig nog de warming up in zijn benen en hoefde zich dus niet warm te lopen voor hij Koopmans ging vervangen.
De eerste echte kans voor ADO was In de 9e minuut voor Elia op aangeven van Verheydt, maar tot een doelpunt kwam het vooralsnog niet.
In de 20e minuut kwam ADO op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Bourard op aangeven van Catic.
Sem Steijn wist ADO in de eindfase van de eerste helft op 0-2 te brengen. De rust werd echter met 1-2 ingegaan, omdat de thuisploeg toch nog keeper Wentges wist te verschalken.

Ook in de tweede helft wist ADO genoeg kansen te creeren. Nadat Bourard eerst op de lat had geschoten, troefde Verheydt een paar minuten later de Rotterdamse verdediging af en zette de 1-3 op het scorebord.
Excelsior had ondertussen een paar maal kans om de stand voor hen wat draaglijker te maken. Maar keeper Wentges hield prima stand en ook het geluk was aan Haagse zijde nadat de bal door de Rotterdammers een paar maal respectievelijk op de paal of onder de lat werd geschoten, maar net niet over de doellijn ging.
In de 87e minuut viel er dan toch een onhoudbare bal voor de keeper in het net. Invaller Couhaib Driouech liet de 2-3 optekenen, wat ook de eindstand werd.

Een mooie overwinning voor ADO, waardoor de club nu, ondanks de zes minpunten door de financiele moeilijkheden, de derde plaats van de ranglijst inneemt.

Aanstaande zondagmiddag wacht de thuiswedstrijd tegen De Graafschap waar volgens de coronapersconferentie van vanavond weer in beperkte mate publiek bij mag worden toegelaten.