Datum plaatsing: 21-01-2022 22:12:00

Verslag en foto's: Roda legt ADO over de knie

ADO Den Haag is vrijdagavond met maar liefst 5-0 verslagen door Roda JC.

Na het verloren bekerduel afgelopen dinsdag in Waalwijk trad ADO vrijdag met een ietwat gehavend team aan in Kerkrade

Brood kon niet beschikken over de geblesseerde Kemper en Janmaat en Kishna die niet fit was. Ook Verheydt was niet fit, maar fit genoeg om op de bank te beginnen. Elia startte voor het eerst in de basis en ook Catic maakte deel uit van de basisopstelling.

De thuisclub begon aanvallend en kwam al in de zesde minuut op voorsprong door een doelpunt van Bouchouari.
ADO kon daar vooralsnog weinig tegenover stellen. In de 21e minuut werd een schot van Bourard op het doel van Roda doelman Rody de Boer van richting veranderd. waardoor een van de weining kansen van ADO verloren ging. Roda probeerde de score uit te bouwen, maar Koopmans had geen moeite met de aanvallen. Zo werd de schade tot de rust beperkt gehouden tot de 1-0.

Brood liet Bourard in de rust in de kleedkamer achter voor Verheydt.
Roda vergrootte de voorsprong door een doelpunt van Xian Emmers in de 47e minuut.
Niet veel later stond de 3-0 op het scorebord. Koopmans liet de bal na een schot van Pflucke uit zijn handen glippen. Dylan Vente werkte hem in de rebound in het doel.
In de 63e minuut volgde de tweede wissel van ADO. Van Mil kwam in het veld ten koste van Seedorf.
Roda ging rustig verder met scoren. Al voor het Haags kwartiertje werd het 4-0 door Pflücke.
In de 77e minuut wisselde Brood Elia, Matthys en Besuyen voor Severina, Asante en Komljenovic.
Het hielp allemaal niets. ADO had niets in te brengen en Roda walste over de Haagse formatie heen. Invaller Yayi Mpie maakte in de eindfase van de wedstrijd de 5-0 voor de Limburgers. Dat werd ook de eindstand.

Snel vergeten en op naar de volgende belangrijke wedstrijd. Dinsdag staat de inhaalwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op het programma. De Rotterdamse club werd vanavond overigens met 3-0 door jong PSV verslagen.