Datum plaatsing: 18-01-2022 23:35:00

Verslag en foto's: ADO verliest in achtste bekerfinale van RKC Waalwijk

ADO heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd in de achtste finale in Waalwijk uit handen gegeven. De Brabanders wonnen in de verlenging met 4-2 van ADO Den Haag

De laatste keer dat ADO van RKC in de beker won was in december 2002, na verlenging. Castelen scoorde toendertijd in de 101e minuut de 'golden goal'.

De wedstrijd van vanavond  betekende een weerzien met oud ADO Den Haag speler Michiel Kramer die nu voor RKC uitkomt.  Hij speelde dit seizoen bij RKC 14x in de basis, waarin hij 6 doelpunten maakte.
Kramer begon deze wedstrijd op de bank en kwam pas in de verlenging van de wedstrijd in actie.

Een verlenging was in deze wedstrijd nodig omdat het scorebord na 90 minuten speeltijd de gelijkstand van 2-2 weergaf.
ADO was in de eerste helft van de wedstrijd na het openingsdoelpunt van tegenstander Roy Kuipers mooi op een voorsprong 1-2 gekomen door een achterwaartse kopbal van Kemper op de paal waarna keeper El Maach de bal met zijn lichaam in zijn eigen doel werkte, en een doelpunt van Verheydt op aangeven van Steijn.

In de rust liet trainer Ruud Brood drie spelers: Steijn, Besuijen en Kemper in de kleedkamer achter voor Jonathan Mulder, Catic en Elia. Die wissels zorgden bij alles wat een geel groen hart heeft voor een groot vraagteken. Spaarde Brood zijn spelers voor de competitiewedstrijd tegen Roda JC komende vrijdag?

De net in het veld gekomen Stokkers van RKC had in het begin van de tweede helft enorme kansen om de stand gelijk te trekken.
Trainer Brood ging daarna rustig verder met wisselen: Kishna en Amofa gingen naar de kant voor Komljenovic en Rottier.
Er waren wat kansjes aan beide zijden met de beste kansen voor Elia en Verheydt. De bal ging echter net niet over de doellijn toen keeper El Maach de bal uit zijn handen liet glippen.
En als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenpartij wel. In de 75e minuut maakte Odgaard de stand gelijk: 2-2, en dat bleef zo tot en  met de laatste minuut van de wedstrijd en dus werd het verlengen.

Bij een verlenging mag er nog een keer gewisseld worden en dus wisselde Brood Verheydt voor Severina. Vijf minuten voor het eind van de eerste verlenging kwam Kramer voor RKC in het veld. Veel gebeurde er niet. Alleen in de slotminuut was het Odgaard die de wedstrijd eigenlijk al besliste: 3-2.
In de tweede helft van de verlenging werkte RKC nog even verder aan de score. Kramer had de 4-2 op zijn pantoffel, maar miste. Even later schoot van der Venne hoog over. Aan het eind van de tweede verlenging stond er dan wel 4-2 op het scorebord door Odgaard die zijn derde doelpunt van de avond maakte.

Het bekertoernooi zit er ook dit jaar helaas weer op voor ADO en de club kan zich dus weer helemaal op de competitie gaan richten. Vrijdagavond wacht de uitwedstrijd tegen Roda JC.