support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 EMM 38 26 5 7 83
2 VOL 38 21 12 5 75
3 EIN 38 21 8 9 71
4 ADO-6 38 22 7 9 67
5 EXC 38 19 9 10 66
6 RJC 38 18 12 8 66
7 JAJ 38 18 8 12 62
8 NAC 38 16 11 11 59
9 GRA 38 16 10 12 58
10 VVV 38 14 6 18 48
11 DBO 38 14 5 19 47
12 JPS 38 11 11 16 44
13 JAZ 38 12 6 20 42
14 ALM 38 11 8 19 41
15 TOP 38 11 8 19 41
16 MVV 38 12 4 22 40
17 DOR 38 10 9 19 39
18 JUT 38 11 5 22 38
19 TEL 38 8 11 19 35
20 HEL-3 38 8 7 23 28
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 18-01-2022 10:09:00

Luuk Koopmans: Ons doel is om te promoveren


Na een serie van acht wedstrijden zonder nederlaag doet ADO Den Haag weer volledig mee voor de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie. Dat ondanks een conflict tussen clubleiding en selectie over de hoogte van de premies. "Dit had alleen niet naar buiten gebracht moeten worden."


tekst: Glenn Duijzer
 
Dat vertelt doelman Luuk Koopmans van de club uit de Hofstad, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, tegenover ELF Voetbal. De premiekwestie is niet het eerste probleem waar volksclub ADO Den Haag tegen aanloopt. Nadat de financiële problemen, waarmee de club jarenlang kampte, leken afgewikkeld, kon de blik volledig op de prestaties. Al hielp de KNVB daar met een straf van tweemaal drie winstpunten in mindering niet aan bij.
ADO Den Haag Keeper Luuk Koopmans: Die kans komt vanzelf wel
Zonder die straf stonden de geelgroenen, met één wedstrijd minder gespeeld, op slechts twee punten achterstand van koploper FC Volendam. De voorbereiding op TOP Oss was door de uitgestelde topper tegen SBV Excelsior en het geschil over de hoogte van de premies van dit seizoen niet ideaal. Desondanks won ADO Den Haag zondag in eigen huis wel met 2-0 van de Brabantse gasten.
 
"We moesten deze wedstrijd winnen en op welke manier maakte niet uit", vertelt Luuk Koopmans tegenover ELF Voetbal. "We hebben donderdag een statement gemaakt door slechts even te gaan trainen. Het is jammer dat er roering was, want het was nergens voor nodig. Onderhandelingen over premies zijn normaal, en ook dat je daar niet direct uitkomt. Het had alleen niet naar buiten moeten worden gebracht."
 
"Als we deze wedstrijd hadden verloren, dan hadden we onszelf wel in de vingers gesneden. Dat wilden we ook niet. Dan loop je een achterstand op in de competitie en lopen we aan het einde van het seizoen misschien de premies mis." Deze week worden de gesprekken hervat. "Ik verwacht dat we eruit gaan komen. Dat achteraf Volendam, Excelsior en De Graafschap punten lieten liggen, was een extra bonus."
 
 
Belangrijk
ADO Den Haag tegen TOP Oss was niet direct de wedstrijd van de aanvallers. Verdediger Hervé Matthys werd verkozen tot Man of the Match. Ook Jamal Amofa speelde een nagenoeg foutloze wedstrijd. Daarachter stond Koopmans die enkele malen moest optreden om een tegentreffer te voorkomen. "Voor de rust was een schot van buiten de zestien wat moeilijk, omdat er enkele spelers voor stonden. Ik kon pas op het laatste moment reageren."
 
"TOP kreeg deze kans, omdat we verdedigend niet helemaal goed stonden. We stonden te aanvallend, waardoor TOP slim met de lange bal ging voetballen. We herstelden dat door iets verdedigender te spelen met Amofa terug achterin. We begonnen met 3-4-3 en draaiden dat terug naar 4-3-3. Daarna kreeg TOP minder kansen. Het is jammer dat we voor rust niet wisten te scoren. We hebben daar enkele goede kansen voor gekregen. Dat moet verbeteren in ons spel. We moeten onze kansen afmaken."
 
"Gelukkig dat we met zo’n mooi schot de 1-0 (van Dhoraso Moreo Klas, red.) maken. Dat deed hij uit ook al, toen de 3-3. Hij was daar vrijdag op de training al mee bezig en die gingen er ook allemaal in. Ik zei nog dat hij er één moest bewaren voor de wedstrijd. Gelukkig deed hij dat. Na die treffer kreeg TOP ook weer een goede kans en in de laatste minuut was daar echt een grote kans. Ik zag al dat hij (Kay Tejan, red.) die bal ineens wilde schieten en daar reageerde ik ook op. Hij schoot de bal van korte afstand vol in mijn kruis. Dat voel je wel even, maar liever daar dan dat de bal in het net eindigt. Dat was een cruciale redding, want uit de daaropvolgende aanval scoorden we de 2-0 (via Thomas Verheydt, red.)."
 
 
Temperatuur
Dat er geen supporters op de tribunes zitten, zorgt voor weinig sfeer in de stadions. Met de huidige winterse temperaturen is het als doelman helemaal afzien. "De eerste helft had ik daar geen last van, omdat we direct vanuit de warming up het veld opgingen. Daar komt nog bij dat het bijna windstil was. Ik had voor rust dan ook geen problemen met de temperatuur. Dat was na rust wel anders. Dan heb je vijftien minuten binnen gezeten en moet je naar buiten voor de tweede helft. Dan is het wel even afzien."
 
 
Beker of competitie
Een veelgehoorde uitspraak: de beker is de kortste route naar Europees voetbal. Maar is dat ook zo? In Den Haag is de club nu op een tweesprong gekomen. Gaat de ploeg vanavond (dinsdag) in Waalwijk vol voor de winst tegen RKC, met de wetenschap dat de ronde daarna in eigen stadion wordt gespeeld? Of gaat de club voor de wedstrijd van komende vrijdag in Kerkrade tegen Roda JC? Een tegenstander waar in uitwedstrijden weinig punten werden behaald. Van de 27 ontmoetingen in Kerkrade wist ADO Den Haag er slechts drie te winnen.
 
 
Persconferentie coronamaatregelen
Op vrijdagavond gaf het kabinet weer een persconferentie over de versoepelingen van de coronamaatregelen. Tot groot verdriet van de supporters werden er geen versoepelingen voor het bezoek van voetbalwedstrijden aangekondigd. "Ik heb de persconferentie niet bekeken, omdat alles van te voren toch wel uitlekt. Het was toen al duidelijk dat we niet met supporters mochten spelen. Ik vind het een goede zaak dat de Eredivisie en Eerste Divisie een statement hebben gemaakt dat er vanaf 28 januari weer publiek wordt toegelaten. Dat is toch terecht? Dit kan je niet meer verkopen."
"Ik denk dat er ook is aangetoond, dat er geen tot weinig besmettingen hebben plaatsgevonden in de stadions of daarbuiten. Als iedereen gewoon goed oplet en zich aan de voorschriften houd, kan het gewoon. Ik weet al bijna niet meer hoe het is om voor supporters te spelen. En we spelen thuis dat weekend tegen De Graafschap. Mooi toch om weer supporters erbij te hebben."