Datum plaatsing: 15-01-2022 18:33:00

Verslag en foto`s: ADO wint in thuisduel moeizaam van Top Oss

ADO Den Haag heeft zaterdagmiddag in eigen huis met 2-0 van Top Oss gewonnen. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

Voor ADO was het de eerste wedstrijd na de winterstop. De uitwedstrijd vorig weekend tegen Excelsior werd afgelast vanwege veel positief op corona geteste spelers van de Rotterdamse club.

In de uitwedstrijd tegen Top Oss eerder dit seizoen speelden werd de wedstrijd met de gelijkstand van 3-3 beeindigd. ADO zou op papier makkelijk van de Brabanders, die de 18e plek van de ranglijst innemen, moeten winnen. Maar de bal is rond en het is vaak lastig spelen tegen de 'mindere' ploegen.
Trainer Ruud Brood kon geen beroep doen op Breinburg (geblesseerd) en Seedorf (positief getest). Maar hij kon wel beschikken over de van een blessure herstelde Kemper en Janmaat.

ADO begon aanvallend aan de wedstrijd en wist een aantal malen bijna op voorsprong te komen. Verheydt, Besuijen en Steijn waren dicht bij een doelpunt. De grootste kans was die voor Steijn die op aangeven van Besuijen binnenkant paal schoot, de daaruit voortvloeiende rebound leverde echter helaas niets op.
Top Oss liet zich zeker niet de kaas van het brood eten, spelers Tejan en Margeritha creerden kansen, maar die leverden voor de Haagse formatie geen echte problemen op. Zodat de kleedkamers met dezelfde stand op het scorebord konden worden betreden als waarmee de wedstrijd begon.

Spelers Van den Herik, Sanches en Tejan van Top Oss waren in de eerste vijf minuten van de tweede helft dicht bij een tegentreffer, maar wisten die kansen niet te benutten.
In de 58e minuut bracht Brood Elia in het veld voor Bourard.
De tweede helft was een kwartier oud toen Klas, die even daarvoor het keeper Alblas al moeilijk wist te maken, met een fraai afstandschot de stand voor ADO op 1-0 bracht.
Daarna wist ADO overwicht te houden met diverse voorzetten van Elia op Verheydt die de bal vooralsnog maar niet in de touwen kreeg.
Brood bracht nog Michael Mulder, Catic en Asante voor Janmaat, Besuijen en Steijn in. Ook Top Oss wissselde even later drie spelers waarvan er één een opmerkelijke wissel voor ADO Den Haag trainer Brood was. Zijn schoonzoon Grath Damen, speler bij de tegenstander, kreeg speelminuten van de Belgische trainer.
En daar was ie dan eindelijk in de 89e minuut, het doelpunt van Verheydt die de stand op 2-0 bracht. Het 17e doelpunt van de topscorer van ADO dit seizoen en de achtste op rij.

ADO evenaart met deze negende zege op rij het seizoen 2002/2003 waarbij ook negen keer op rij werd gewonnen. Alleen in het successeizoen 1985/1986 wist de club onder Rob Baan dertien maal op rij ongeslagen te blijven

Aanstaande dinsdagavond wacht de bekerwedstrijd in Waalwijk tegen RKC en vrijdagavond staat de competitiewedstrijd uit tegen Roda JC op het programma.