Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 16-10-1922 20:00:00

verdiende overwinning ADO bij SVV

De thuisclub was volledig, waartegen A.D.O. hetzelfde elftal plaatste als tegen 't Gooi. De Hagenaars winnen den toss en lieten S.V.V. met zon tegen aftrappen.

Al direct kwam A.D.O. onstuimig opzetten, maar verder dan de Schiedamsche verdediging bracht zij het nog niet. Toen S.V.V. wat ingespeeld raakte, gingen de partijen goed tegen elkaar op; voor A.D.O. dreigde het gevaar van den rechtsbuiten V.d. Heijden. Al spoedig bleek echter, dat de Haagsche verdediging in haar besten vorm was.

Toch moest da A.D.O.-keeper Knijf een hard schot keeren, wat hem uitstekend afging. Daarop nam A.D.O. tot de rust het spel in handen; haar linksbuiten zond een harden schuiver op doel in, dien Matla slechts met groote moeite uit zijn doel kon houden.
Met A.D.O. in den aanval kwam de rust.

De rust scheen A.D.O. goed te hebben gedaan, want zij liep hard van stapel en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Kort na de rust kreeg A.D.O. een vrijen trap (even buiten het strafschopgebied) te nemen, welken W. Tap met een vliegend schot via de bovenlat in het Schiedamsche. doel plaatste. 0-1.

Dit geeft den Hagenaars moed en steeds kwamen zij weer terug. Opnieuw was het W. Tap, die, na een goed aangegeven bal van den linksbinnen, met een keurig schot er 0—2 van maakte. Dit vond S.V.V. te erg en zij kwam geducht opzetten, wel wat te forsch spelend. In deze periode moest Knijf kort na elkaar handelend optreden, maar het bleek hem ten volle toevertrouwd.

Daarop werd de S.V.V.-aanvoerder, na herhaalde waarschuwingen, uit het veld gezonden. Ondanks dezen tegenslag bleef S.V.V. in den aanval en moest kort vóór het einde die Haagsche keeper zwichten voor een goeden kopbal van Künemann. Met grote geestrift werd dit doelpunt begroet. In de laatste minuten probeerde S.V.V. nog gelijk te maken, maar A.D.O. liet zich de eerste overwinning in dit seizoen niet ontnemen en verdedigde hardnekkig. Toen de scheidsrechter het einde aankondigde, had A.D.O. een verdiende overwinning behaald.