Datum plaatsing: 09-10-1922 20:08:00

ADO verliest onverdient van 't Gooi 2-3

A.D.O. heeft de thuiswedstrijd tegen 't Gooi met 2-3 verloren.

Te 2 uur 15 trapt van Kol voor 't Gooi af.

A.D.O. heeft twee invallers, nl. Knijf uit het 3e elftal als keeper en voorzitter van Zee als rechtsbuiten. Scheidsrechter is Prof. Snapper.

De eerste aanvallen zijn voor A.D.O., maar al dadelijk blijkt, dat scoren tegen den 't Gooi-doelman zeer moeililjk zal zijn. Toch heeft na plm. 4 min. spelen A.D.O. succes. G. Tap schiet keihard in. De Hilversumsche doelman kan niet wegwerken en W. Tap scoort onhoudbaar. Nu neemt 't Gooi den aanval over en 10 min. later ligt de gelijkmaker in het net. Weer gaat 't Gooi tot den aanval over en nog voor de rust scoort Van Kol ten tweeden male voor de bezoekers. De geheele Gooische voorhoede stond echter buitenspel, zoodat dit doelpunt geannuleerd had moeten worden. Rust 1-2.

Ook na de rust is 't Gooi aanvankelijk voortdurend in den aanval. Het Haagsche doel beleeft benauwde oogenblikken. Een derde goal kan niet uitblijven en wordt dan ook na een kwartiertje gemaakt. Van nu af aan is A.D.O. sterker. Aanval op aanval wordt op het Hilversumsche doel ondernomen, doch doelman Thyssen is niet te passeeren. A.D.O. wordt enorm aangemoedigd door het talrijk publiek en heeft 6 min. voor tijd succes door De Graaf (2-3). Eindstand 3-2 voor 't Gooi.

A.D.O. heeft onverdiend verloren. De wedstrijd was uiterst vlug en zeer forsch.
Scheidsrechter Snapper trad tegen ruw spel uitstekend op, kalm, bedaard, maar beslist. Aan A.D.O. de raad elkaar niet te critiseren. Dar kankeren tegen medespelers helpt toch niet. 't Gooi nu en te ruw. De achterhoede trapte veel uit. De doelman schitterend. Invaller Knijf van A.D.O. voldeed wel. De Haagsche voorhoede pingelt te veel en moet meer en vooral harder schieten. A.D.O. heeft nu drie zware wedstrijden achter de rug en nog geen puntje binnen.