Haagsche Courant (oud)

Datum plaatsing: 14-11-1922 14:16:00

benauwde zege ADO op VVA 2-3

Een uitwedstrijd, derhalve met 2-3 uitslag een overwinning! Maar een benauwde!

Beide elftallen zijn incompleet. A.D.O. is zonder Cools, onzen bariton en V.V.A stelt het buiten haar rechtsbinnen, terwijl kort na den aanvang ook de rechtsback vervangen wordt. A.D.O. speelt met de zon in den rug, ze onderneemt eenige gevaarlijke aanvallen, hoewel V.V.A. over het algemeen iets sterker is. Eenige goede kansen gaan voor het Amsterdamse doel door buitenspel staan verloren, en waar de verdedigingen van beide elfspelers door een prachtigen kopbal de leiding; A.D.O. is dan iets sterker, maar voor doel niet fortuinlijk; waartegen V.V.A. spoedig kans ziet een tweede doelpunt te maken, hetgeen de Amsterdammers nog door een off-side goal laten volgen.

Het begint er somber uit te zien, maar gelukkig slaagt Thesing er kort voor de rust in, een goede, door Roosendaal aangegeven, bal in het net te deponeeren. (2-1).

In de tweede helft speelt A.D.O. geweldig enthousiast, en is dan ook in staat het spel voorloopig op de Amsterdamsche helft te houden. Onder geweldig enthousiasme harer supporters maken de roodgroenen door goed solospel van Tap, na ongeveer 25 minuten gelijk, waarna het Haagsche offensief wat inzakt.

Wij houden nog een paar maal ons hart vast, als V.V.A. een vrijen schop dicht op doel te nemen krijgt, en later als van Es op de doellijn staande, redding brengt. A.D.O. gooit er nogmaals een schepje op, hoewel! de voorhoede in deze periode dikwijls zoek is en 8 minuten voor het einde drijft Tap door alles heen en scoort den winnende goal. (2-3).

De A.D.O.’ers zijn door dit onverwachte sucoes ietwat nerveus, de Amsterdammers uit het veld geslagen (figuurlijk s.v. p.) en de laatste minuten munten het uit door technisch hoogstaand voetbal. Onder groote vreugde komt het einde, dat A.D.O. twee buitengewoon moeizaam verkregen puntjes brengt.

Bij A.D.O. was Kloos schitverend, voorts backs, rechtsbuiten Tap en Roosendaal zeer goed. Knyf heeft zijn doel, vooral na rust, uitstekend verdedigd. Ondanks zijn zeer jeugdigen leeftijd beschikt hij over een goeden kijk op den balen een groote dosis kalmte. Verder is hij gelukkig geen "outsider” doch "born and breed" A.D.O-man, in eigen lagere elftallen opgekweekt.