support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 VOL 22 14 7 1 49
2 EXC 21 13 4 4 43
3 EMM 21 13 3 5 42
4 ADO 21 15 2 4 41
5 JAJ 21 12 4 5 40
6 RJC 22 10 7 5 37
7 GRA 22 11 4 7 37
8 EIN 22 10 5 7 35
9 NAC 22 7 8 7 29
10 PSJ 22 8 5 9 29
11 DBO 21 8 3 10 27
12 VVV 22 8 2 12 26
13 AZJ 20 6 4 10 22
14 JUT 22 6 4 12 22
15 MVV 22 7 1 14 22
16 TEL 22 4 9 9 21
17 TOP 21 5 5 11 20
18 HEL 21 5 5 11 20
19 ALM 22 4 5 13 17
20 DOR 21 3 5 13 14
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 21-12-2021 12:19:00

Sem Steijn: Wij gaan dit seizoen bij de bovenste twee eindigen


Er is voorzichtig gezegd een hoop gebeurd in een jaar tijd bij ADO Den Haag. Bij de jaarwisseling naar 2021 vocht de club tegen degradatie en trok de club in de winterstop weer enkele spelers aan, maar degradeerde uiteindelijk als nummer achttien naar de Keuken Kampioen Divisie.


tekst: Glenn DuijzerNa een uitstekende eerste seizoenshelft kijkt Sem Steijn met een positief gevoel vooruit naar het tweede. "We gaan dit seizoen bij de bovenste twee eindigen. Daar ben ik van overtuigd."

Met de nodige schulden startte de club dit seizoen een niveau lager met een team zonder routiniers. De onzekerheid rond de toekomstplannen van de Chinese eigenaar, die uiteindelijk niets zou betalen, sprak ook niet in het voordeel van de verwachtingen van een sportief succesvol seizoen. Nu staat ADO Den Haag qua verliespunten op een tweede plaats met één punt minder dan FC Volendam. En blaakt het team van het zelfvertrouwen. Het team bestaat uit de ideale mix van jeugdige talent, routine en echte clubspelers, zoals Thomas Verheydt en Sem Steijn. Laatstgenoemde beleefde eveneens een bewogen 2021. Tijdens de winterstop vorig jaar nog speler van, het niet in actie komende, ADO Den Haag O21. In de huidige winterstop gaat de middenvelder met elf treffers als nummer vier op de topscorerslijst kerst vieren.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd Steijn ook nog eens als talent van de tweede periode gekozen door Keuken Kampioen. De hoofdrolspeler zelf had ook geen rekening gehouden met de huidige succesvolle reeks. "Nee, niemand had voor ogen dat we in de winterstop zo hoog zouden staan. Ik denk dat we terecht zo hoog staan. We winnen nu ook weer van NAC en niet met één goal verschil. We zetten gewoon een goed resultaat neer. We draaien momenteel goed."


Competitie
Koploper FC Volendam staat bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie met slechts één verloren wedstrijd. "Dat was tegen ons. Dat zegt dat wij van iedereen kunnen winnen." Ook de laatste competitiewedstrijd thuis tegen NAC Breda leverde met 4-1 een knappe zege op. "In de rust had ik niet verwacht dat we met drie goals verschil zouden winnen. We hadden het lastig. Na rust pasten we de opstelling wel iets aan. In de eerste helft had NAC ook geen echte grote kansen, behalve dan die geweldige goal van Haye. Na rust hebben ze geen echte mogelijkheden meer gecreëerd."

In Breda waren ze niet helemaal tevreden over arbiter Jannick van der Laan. De 3-1 zou met hand zijn gescoord en bij de 4-1 zou doelpuntenmaker Samy Bourard buitenspel hebben gestaan. Zonder vlagsignaal van zijn assistent-scheidsrechter en eveneens zonder VAR werden beide treffers goedgekeurd. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zelf nog niet heb gezien, maar zowel de assistent als ook de scheidsrechter hebben geoordeeld dat het geen hands was", vervolgt Steijn. "Dit is een lekkere overwinning, voor mij maar ook voor de club op de ranglijst. We houden de aansluiting met de top."
Straf

Tot tweemaal toe kreeg ADO Den Haag een straf van drie punten in mindering tijdens de eerste periode. Gelukkig voor de geelgroene brigade worden de punten in de eindstand in mindering gebracht en niet tijdens de periodetitel. "Dat is heel zuur. Onbewust kijk je toch steeds naar de stand met die zes punten erbij. We hebben ze als team uiteindelijk wel behaald. We hebben eigenlijk recht op die zes punten", kijkt Steijn terug op die periode. Maar gedane zaken worden niet meer teruggedraaid, dus wordt er in Den Haag weer vooruit gekeken: "Het heeft geen nut meer om daar steeds naar terug te kijken. We moeten verder met de tweede seizoenshelft en kijken nu alleen nog naar boven."


Contract
Het contract van Sem Steijn loopt deze zomer af. De eerste besprekingen over een verlengde overeenkomst zijn reeds achter de rug, maar zoals de speler zelf aangeeft is er nog geen akkoord. "Een eerste gesprek is achter de rug en dat was een prima gesprek. We gaan nu verder naar het volgende gesprek. Ik kan daar verder nog niets over zeggen."
Winterstop

Op 17 december speelde ADO Den Haag de laatste wedstrijd. Op 9 januari staat de eerste weer op het programma. Aangezien de Haagse ploeg al twee maanden zonder puntverlies is, zou je denken dat de speler het liefst weer zo snel als mogelijk in actie wil komen. Steijn kijkt om persoonlijke redenen uit naar de winterstop. "Ik ben er blij mee. Ik merk dat ik mijn rust nodig heb. Ik heb vorig seizoen nagenoeg niet gespeeld en dat merk je. Ik kijk er naar uit om met de feestdagen bij familie en vrienden door te brengen. Omdat we even vrij zijn, kan je ook meer genieten van het moment. Van wat we allemaal hebben gepresteerd in de eerste helft."


Excelsior
ADO Den Haag verblijft de eerste week van januari in Mierlo waar een kort trainingskamp wordt belegd. Er worden vanwege de coronamaatregelen geen wedstrijden gespeeld in Brabant. Op 9 januari staat de topper in Rotterdam op het programma tegen Excelsior. "Direct een mooie wedstrijd. We gaan er dan ook alles aandoen om die wedstrijd te winnen. Wij willen het hoogst haalbare en daar gaan we alles voor doen. We zien dan vanzelf waar het schip strandt." De thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers ging met 0-2 kansloos verloren. Daar heeft Steijn een reden voor: "Toen misten we Verheydt en toen zag je in de wedstrijd dat we heel afhankelijk zijn van hem. Op 9 januari is hij erbij en dan wordt het weer leuk." Het missen van één basisspeler kan redelijk goed opgevangen worden door ADO Den Haag. Bij afwezigheid van twee basisspelers is er een probleem. Daar heeft de middenvelder een andere mening over. "Niet echt een probleem, maar we komen dan misschien iets te kort. Vergeet niet dat we dit seizoen ook wedstrijden hebben gewonnen, waarbij we twee basisspelers misten. Het is logisch dat het dan iets moeilijker gaat."Seizoen 2021/22
Op de vraag waar ADO Den Haag dit seizoen gaat eindigen, geeft de twintigjarige middenvelder een overtuigend antwoord. "We gaan dit seizoen bij de bovenste twee eindigen. Daar ben ik van overtuigd. Daar gaan we als team voor en daar gaan we ook alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Dat is wel het belangrijkste." En zijn persoonlijke doelstelling? "Die weet ik niet. Als ik eerlijk ben, had ik aan het begin van het seizoen geen persoonlijke doelstelling en dat gaat tot nu toe heel goed. Voor de tweede helft blijf ik daarbij. Dan kan het straks ook niet tegenzitten en alleen maar meevallen."
Talent van de tweede periodetitel

Voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar behaalde de Haagse speler ook een individuele prijs. Steijn werd gekozen tot talent van de tweede periode door de trainers en aanvoerder uit de Keuken Kampioen Divisie. Een bekroning voor zijn inzet. "Eerlijk gezegd hoopte ik er op, maar toch was het een verrassing. Ik vond het mooi dat mijn vader (Maurice, red.) hem uitreikte in een thuiswedstijd tegen NAC Breda."