Datum plaatsing: 17-12-2021 22:16:00

Verslag en foto's : ADO verslaat in eigen huis NAC met 4-1

ADO Den Haag won vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion in de wedstrijd tegen NAC met 4-1. De doelpunten kwamen op naam van Verheydt en Bourard die beiden twee maal scoorden.

Trainer Ruud Brood zat nadat hij deze week voor de zekerheid een paar dagen in quarantaine had gezeten weer op de bank. Hij kon ditmaal rekenen op een fitte Breinburg die hij meteen in de basis liet beginnen.

Voor de wedstrijd kreeg Sem Steijn de onderscheiding talent tweede periode Keuken Kampioen Divisie door zijn vader Maurice Steijn uitgereikt.
Sem Steijn Maurice Steijn talent 2e periode

ADO kon deze wedstrijd een record breken door 7 competitiewedstrijden op rij te winnen en Verheydt kon het record van Lex Schoenmaker in 1969 verbreken door 7 wedstrijden op rij te scoren.
En dat deed Verheydt deze wedstrijd. In de twaalfde minuut kopte hij op aangeven van Besuijen de 1-0 binnen, waardoor het record van  Schoenmaker sneuvelde. Schoenmaker had al voor de wedstrijd aangegeven daar helemaal niet mee te zitten en er een glas op te drinken.
In de 36e minuut kon NAC gebruik maken van het in de eerste helft moeizame spel van ADO. Na een goede combinatie van Seuntjes en oud ADO Den Haag speler Haye tikte de laatstgenoemde de bal achter Koopmans: 1-1. Met deze stand werd 10 minuten later de kleedkamers opgezocht.
In de kleedkamer van ADO bleef Janmaat achter voor Bourard.

In de eerste minuten van de tweede helft strooide de warrig fluitende scheids v.d. Laan met gele kaarten, Michael Mulder en Herve Matthys waren het slachtoffer.
In de 52e minuut kreeg ook NAC een gele kaart én een penalty tegen na het vloeren van Besuijen in de 16 meter. De strafschop werd door Verheydt benut. Met zijn zestiende doelpunt van dit seizoen zette hij de 2-1 op het scorebord.
Zeven minuten later kopte hij de bal richting het Brabantse doel, in de rebound kopte Bourard bal binnen waar ook zijn hand nog bij betrokken was. 3-1 De NAC spelers protesteerden terecht wegens hands, de scheidsrechter reageerde daarop slechts met een gele kaart voor Haye.
Ook het doelpunt van Bourard in de 87e minuut was niet helemaal zuiver. Bourard schoot na een voorzet van Kishna binnen. Er zat echter een luchtje van buitenspel aan. Gelukkig telde het doelpunt wel, En dus stond ADO met 4-1 voor. NAC spelers Banzuzi en Kotzebue creerden nog wel wat kansjes, maar tot een tegendoelpunt kwam het niet meer.
Ondertussen waren Elia, Asante en Catic in het veld gekomen voor Steijn, Kishna en Breinburg, maar meer dan speelminuten voor de spelers leverde dat niet op.

ADO heeft hiermee de zevende competitiewedstrijd op rij winnend afgesloten en kan met een gerust hart de winterstop in die tot 9 januari duurt. Dan speelt ADO uit tegen Excelsior. Tussentijds gaat ADO ook nog op een kort trainingskamp naar Mierlo. Het is nog niet bekend of daar nog een oefenwedstrijd wordt gespeeld.