Datum plaatsing: 14-12-2021 20:23:00

Verslag: ADO in bekerduel moeizaam langs VV Gemert

ADO Den Haag heeft dinsdagavond in eigen huis met 4-2 van VV Gemert gewonnen, maar dat ging zeker niet gemakkelijk.

VV Gemert is momenteel de nummer 3 op de ranglijst van de zondag derde divisie. Door de coronamaatregelen wordt er in de amateurcompetitie al een tijdje niet gevoetbald, ook mag er na 17.00u niet meer worden getraind door de clubs in de amateurcompetitie. Er is echter wel de uitzondering gemaakt dat clubs die nog voor de beker spelen na 17.00u nog mogen trainen, zodat de Brabantse club zich goed kon voorbereiden op de bekerwedstrijd.

De wedstrijd werd helaas, door de al genoemde coronamaatregelen, in een leeg stadion gespeeld. De supporters van ADO en Gemert konden de wedstrijd gelukkig live op ESPN volgen. Een pleister op de wonde van vooral de supporters van Gemert die natuurlijk normaliter met bussen vol supporters naar de voor hun zo belangrijke wedstrijd zouden komen kijken.

Assistent-trainer Giovanni Franken nam deze wedstrijd de honneurs van trainer Ruud Brood waar. Brood is namelijk in quarantaine gegaan nadat hij indirect contact heeft gehad met iemand die later positief op corona is getest. Voor de zekerheid wacht Brood zelf een test af.

In de basisopstelling vielen een paar dingen op. Darryl Janmaat is weer wedstrijdfit na een lange blessure en mocht na zijn laatste wedstrijd in mei dit jaar zijn opwachtingin de basis maken. Ook Elia en Catic werden in de basis opgesteld. Kishna, Verheydt en Steijn begonnen op de bank, omdat ze gespaard worden tegen de belangrijke competitiewedstrijd aanstaande vrijdag tegen NAC.

ADO kreeg in de eerste helft veel kansen. Er waren grote kansen voor Elia (rakelings naast het doel), Janmaat (op de lat) en Besuijen, maar een doelpunt bleef voor de haagse formatie uit. En als je dan zelf niet scoort, dan geldt het oude principe dan scoort de tegenstander wel. Dat was in de 38e minuut het geval. Den Dekker zette zijn club op 0-1 voorsprong.
Even daarna verliet Kemper met een knie of hamstringblessure het veld, zijn plaats werd door Jonathan Mulder ingenomen.
ADO kreeg vlak voor rust drie maal achterelkaar een hoekschop toegewezen, maar kon er niet van profiteren. Toch kon ADO met een 1-1 gelijkstand de kleedkamer opzoeken doordat Elia op aangeven van Catic net voor het rustsignaal de bal achter keeper Tielemans werkte. Tielemans die de eerste helft zijn doel uitstekend wist te verdedigen, maar nu de bal niet kon pareren.

In de rust bleven Bourard, Catic en Janmaat in de kleedkamer achter voor Verheydt, Kishna en Seedorf.
Dat bracht niet direct een ommekeer, het spel bleef net als in de eerste helft slordig.
Zo leverde Klas de bal vlak voor het eigen doel zo maar in bij een Gemert speler, gelukkig leverde het niets voor de Brabanders op.
Gemert profiteerde wel van het op dat moment wankele ADO en Den Dekker wist zijn tweede doelpunt van de avond te maken: 1-2.
Seedorf wist gelukkig ADO snel weer op gelijkspel te brengen door binnenkant paal te scoren. En op slag van het haags kwartiertje wist Verheydt na een overstapje van Besuijen de 3-2 op het scorebord te zetten.
Na weer een assist van Besuijen schoot Verheydt een paar minuten later ook de 4-2 in.
De vreugde van de voorsprong werd nog even in de laatste minuut van de officiele speeltijd getemperd toen Kishna na een (onbewuste) tik van de tegenstander op het hoofd, dizzy het veld af moest. Voor hem mocht Van Mil nog even invallen.

ADO is, zij het moeizaam, door naar de volgende bekerronde. De loting daarvoor moet nog plaatsvinden, maar het is al zeker dat de wedstrijden in die ronde op 18, 19 en 20 januari gespeeld gaan worden.