Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 11-12-2021 20:00:00

Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 onderuit tegen Cambuur O21

ADO Den Haag O21 heeft op eigen veld een verrassende nederlaag geleden. Cambuur O21 was te sterk en vertrok met een 0-3 overwinning richting Friesland.

Tekst: Glenn Duijzer

Verrassend omdat de ploeg van trainer Gerard van Ruitenburg momenteel op de derde plaats van Divisie 1 bivakkeert en nog alle kans heeft om kampioen te worden in de hoogste divisie voor teams Onder 21. Tegenstander SC Cambuur O21 is momenteel lijstaanvoerder van Divisie 4A. Op papier een groot verschil tussen beide ploegen dus.

Dat was op het veld ook te zien, alleen dan in het voordeel van de Friezen. Cambuur domineerde de eerste helft waarin ADO Den Haag vaak te laat kwam of op te grote afstand stond te dekken. Het lukte ADO Den Haag O21 aanvallend ook niet om voor rust tot een schot op het doel te komen. Na achttien minuten was het voor Cambuur wel raak. Een lange bal vanaf de rechterkant diagonaal op Dylan Smit zorgde voor het nodige gevaar. Aangezien niemand de kleine Cambuur-speler aanviel, kon hij de bal van de rand van het strafschopgebied netjes om de Haagse doelman Hugo Wentges heen krullen: 0-1.

De mooie openingstreffer zou voor de geelgroenen het signaal moeten zijn om anders te gaan spelen. Helaas was dat niet het geval, integendeel acht minuten later was het dezelfde Dylan Smit die een te korte terugspeelbal onderschepte en de 0-2 scoorde buiten bereik van de Haagse doelman.

Na rust startte ADO Den Haag O21 met enkele nieuwe krachten en werd er korter gedekt en toonde de ploeg meer agressie. Het leverde in één aanval direct twee schoten op van Aimane El Karicha en Fabian Shahaj. De beide pogingen werden echter door de verdedigers van Cambuur geblokt. Niet lang daarna ontving de Haagse verdediger Nigel Owusu een gele kaart wegens te hard inkomen. Na een kwartiertje in de tweede helft was de Haagse storm weer gaan liggen en was Dylan Smit ditmaal de aangever van de derde treffer van de Friezen. Een vrijstaande Franslyn Nsingi tipte de bal netjes in het net: 0-3.

In de laatste tien minuten kreeg ADO Den Haag O21 de beste kans op een treffer toen Abdulrahman Sango de bal diagonaal op de binnenkant van de paal schoot. Debal kaatste echter terug het veld in. In een verder sportieve wedstrijd ontstond er in de laatste minuut toch een opstootje, nadat de Portugese proefspeler Moises Eliseu Gomes, een overtreding maakt op Rionor Zejnullahu. De aanvaller van Cambuur kwam verhaal halen, waardoor er een opstootje en wat handgemeen begon. Scheidsrechter Michielsen gaf de Haagse verdediger een gele kaart en de Friese aanvaller een rode kaart.

Volgende week staat de laatste oefenwedstrijd van 2021 voor ADO Den Haag O21 op het programma. In het eigen Zuiderpark komt FC Den Bosch O21 op bezoek, de aftrap is om 12.15 uur en de wedstrijd is niet toegankelijk voor publiek.